Autosport legendes – Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo


Voor deze editie van autosport legendes kijken wij naar een toekomstige legende en maken wij even een uitstapje naar de digitale wereld. Althans, voorlopig: want met een concept car weet je het nooit. Ter ere van de zesde editie van de populaire racegame Gran Turismo werd Mercedes-Benz gevraagd om een speciale concept car te ontwikkelen. Het werd de indrukwekkende AMG Vision Gran Turismo. Autosport legendes – Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo.

Deze concept car laat een totaal andere designfilosofie van Mercedes-Benz zien en juist dat maakt ‘m bijzonder interessant. Dat het hier een digitale studie betreft die zeer waarschijnlijk nooit in productie zal gaan, maakt de AMG Vision Gran Turismo niet minder interessant. Sterker nog, wanneer Mercedes-Benz een concept car maakt, leert de historie dat wij veel hiervan terug gaan zien in toekomstige modellen. Zo begon de SLR ooit als heftige Vision SLR concept maar ging deze vrijwel ongewijzigd in productie. Alles wijst er dan ook op dat Mercedes-Benz doordacht en bovendien realistisch te werk is gegaan bij het creëren van de AMG Vision Gran Turismo. Zo lepelt Mercedes-Benz in de game een bestaande AMG V8 met 577 pk in de auto. Wij hebben minder realistische concept cars gezien….

Wellicht laat de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo een voorbode zien van het design dat wij in de toekomst van het merk met de ster mogen verwachten. Wij kunnen niets anders dan afwachten en in de tussentijd racen met deze prachtige concept car in Gran Turismo 6 op de PlayStation 4.

Autosport legendes – Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo.

Recent Content