AURORA HAALT HALF MILJARD DOLLAR OP BIJ GROTE INVESTEERDERS


Aurora is een startup in autonoom rijden. Het bedrijf heeft meer dan een half miljard dollar aan investeringsgeld te besteden. De startup haalde $530 miljoen op bij een investeringsronde. Een aantal grote bedrijven heeft zich achter de plannen gezet door er geld in te steken. Dit komt mede door de bekende namen erachter. AURORA HAALT HALF MILJARD DOLLAR OP BIJ GROTE INVESTEERDERS.

KENNIS

Aurora is zelf weliswaar een startup. De mensen achter het bedrijf zijn echter in he geheel niet nieuw in deze wereld. Zo waren er bijvoorbeeld verschillende actief bij bedrijven als Waymo en Tesla. Om die reden is het dus ook goed te begrijpen dat bijvoorbeeld partijen als Amazon graag geld steken in het bedrijf. Het was bovendien al de tweede investeringsronde die succesvol werd afgesloten door het jonge bedrijf.

AUTONOOM

Het vertrouwen in Aurora heeft ook te maken met de plannen. Het bedrijf wil geen half werk leveren. het richt zich op de zogenaamde full pack software. Dat betekent dus dat alles wat met de auto te maken heeft in de software verwerkt moet zitten. Autonoom opereren wordt dan ook echt autonoom. Dit is anders dan heel veel andere jonge bedrijven die met de techniek en software bezig zijn. Dat er ook nog eens door veel knappe koppen aan wordt gewerkt zorgt voor extra aantrekkingskracht. Dit blijkt ook uit de omvang van het bedrag aan investeringen in het bedrijf.

LEIDENDE ROL

Er wordt van Aurora een leidende rol op dit gebied verwacht. Het bedrijf zal uiteindelijk de weg richting autonoom rijdende auto’s moeten wijzen. Dat er nog flink wat werk is, is echter wel duidelijk. Er zijn volgens mensen binnen de onderneming nog voldoende obstakels te overwinnen. Daarom wordt ook verwacht dat er in de toekomst nog meer investeringen nodig zullen zijn. Het bedrag van $530 miljoen zal niet voldoende zijn om alles wat het wil bereiken ook daadwerkelijk te bereiken. Hoe het verder zal lopen moet blijken.

Bron: elektrischeauto.nl

AURORA HAALT HALF MILJARD DOLLAR OP BIJ GROTE INVESTEERDERS.

Recent Content