AUDI’S AI:ME CONCEPT IS EEN AUTONOME HATCHBACK


Wanneer en of deze autonome concept auto in productie gaat blijft nog even afwachten. Audi heeft namelijk nog geen datum vastgesteld voor zijn AI:ME concept. Wat de conceptauto wel doet is een duidelijk beeld geven van de toekomst van de A3 als technologie en wetgeving de ontwikkelingen eindelijk kunnen bijhouden. AUDI’S AI:ME CONCEPT IS EEN AUTONOME HATCHBACK.

EEN STADSE HATCHBACK

Dit is niet de eerste autonome auto die Audi als conceptauto tentoonstelt. In 2017 was er al de AIcon concept (AI is het autonome sub-merk van Audi). Dit concept had geen stuur en viel daarom in categorie 5 van autonoom rijden. Daarnaast was die auto vooral gericht op lange ritten. De AI:ME is in dat opzicht compleet anders. Hij richt zich vooral op rijden in de stad. Daarnaast kan hij autonoom rijden tot categorie 4. Dat betekent dat de auto het alleen aan kan in bepaalde, makkelijk overzienbare delen van een stad. De auto heeft achterwielaandrijving en is volledig elektrisch. De auto levert 168 pk aan vermogen uit een 65kWh batterij. Volgens Audi maken deze cijfers niet zoveel uit als de computer de besturing heeft. Dan gaat het volgens de Duitsers meer over de sfeer en functionaliteit van het interieur.

 

INTERIEUR

Het eerste wat opvalt is dat de auto groot is. Groter dan een normale A3. Hij heeft magnetische bekerhouders en bordenhouders zodat je ‘gewoon’ je eten kunt nuttigen terwijl je aan het rijden bent. Als je na het eten wat moe bent dan schuif je gewoon de voetensteun onder het dashboard vandaan en kun je ontspannen gaan liggen. Voor echte ontspanning staar je dan naar de planten die uit de achterbank over het dak heen groeien.

Wegdommelen moet geen enkel probleem zijn. Door de geluidswerende technologie van de speakers is de AI:ME vanbinnen heel erg stil. Als je toch liever voor het entertainment gaat dan pak je de VR brillen om een film te kijken of op het internet te surfen. Er is ook een mogelijkheid om het interieur te veranderen in een natuurlandschap aan de hand van verschillende projectoren. Je kunt het dus zo gek niet bedenken of de AI:ME maakt het mogelijk.

EXTERIEUR

Aan de buitenkant zorgen 23-inch wielen en wijd openslaande deuren ervoor dat de AI:ME MPV proporties aanneemt. LED verlichting loopt zelfs over de zijkant van de auto heen zodat voetgangers weten dat je eraan komt. Het kan zelfs afbeeldingen projecteren op de weg of omringende muren om met mensen buiten de auto te communiceren.

 

Audi weet dat als auto’s dit niveau bereiken, de kans klein is dat mensen er nog echt een in hun bezit zullen hebben. Waarschijnlijker is dan dat je met mobiele apps een telefoon oproept. Het voordeel daarvan is dat je jouw bestemming, verlichting en entertainment voorkeuren kunt opgeven, voordat de auto aan komt rijden. Verder hoef je natuurlijk geen parkeerplek te vinden.

Het probleem is nu alleen nog dat niemand weet wanneer deze toekomst realiteit zal worden.

Bron: elektrischeauto.nl

AUDI’S AI:ME CONCEPT IS EEN AUTONOME HATCHBACK.

Recent Content