AUDI STREEFT NAAR NOG MEER VOLLEDIG ELEKTRISCHE MODELLEN


Eerder dit voorjaar kondigde Audi aan dat het in 2025 maar liefst dertig geëlektrificeerde modellen in het leveringsprogramma wil hebben. Dat is de helft meer dan in de eerdere plannen van de Duitse autofabrikant stond. Maar vorige week kondigde Audi ook nog aan dat tweederde van die dertig modellen geheel elektrisch zullen zijn. Ook verwacht Audi dat tegen 2025 ongeveer veertig procent van de Audi’s die wereldwijd verkocht worden, geëlektrificeerd zal zijn. AUDI STREEFT NAAR NOG MEER VOLLEDIG ELEKTRISCHE MODELLEN.

CO2-NEUTRAAL

De in het Duitse Ingolstadt gevestigde autofabrikant heeft zich ook tot doel gesteld om de CO2-footprint van haar wagenpark sterk te reduceren. Tegen 2025 moet de CO2-uitstoot van het Audi-programma maar liefst 30 procent lager zijn dan in 2015. Tegen die tijd moeten ook alle Audi-productievestigingen over de gehele wereld CO2-neutraal zijn. Audi wil in 2050 geheel CO2-neutraal zijn.

ONTWIKKELING BRANDSTOFAUTO’S EN EV’S

Audi is binnen de Volkswagen Group ook de partner die zich bezighoudt met de ontwikkeling van brandstofcelauto’s. Ook op dit gebied zal Audi de ontwikkeling intensiveren. Daarnaast zal Audi bij de herstructurering van haar leveringsprogramma zoveel mogelijk gebruik maken de synergiemogelijkheden die de VW-groep biedt. Zo zal Audi bijvoorbeeld drie modellen ontwikkelen die op basis van het samen met Volkswagen ontwikkelde MEB-platform.  Ook wil Audi EV’s voor het hogere prijssegment ontwikkelen. Hiervoor zal men gebruik gaan maken van het PPE-platform. Deze architectuur is in samenwerking met Porsche ontwikkeld.

INVESTERINGEN

Uiteraard betekenen al die ontwikkelingen dat er ook geïnvesteerd gaat worden. Rond 2023 zal er zo’n 14 miljard euro zijn geïnvesteerd in alles wat met elektrische mobiliteit, autonoom rijden en digitalisering te maken heeft. Omdat de voordelen van de synergie binnen de Volkswagen Group niet voldoende besparingen opleveren, zal Audi stoppen met niet relevante activiteiten en andere zaken.

LEVERINGSPROGRAMMA EV’S

De eerste volledig elektrische Audi is de e-tron quattro. Deze is inmiddels al in productie genomen. Het volgende model dat op de markt zal verschijnen is de Audi e-tron Sportback. Speciaal voor de Chinese markt zal Audi in China ook de Q2L e-tron uitbrengen. Van de Q5 55 TFSI e quattro, die Audi vorige week presenteerde, is het orderboek al geopend. Deze komt na de zomer op de markt. Ook heeft Audi diverse PHEV’s in de planning. Deze zijn gebaseerd op de Audi A6, A7 Sportback en A8. Ook is er een volgende generatie van de A3 in ontwikkeling, deze wordt begin volgend jaar verwacht. Eind volgend jaar is er weer groot nieuws bij Audi, dan hoopt men de productieversie van de Audi e-tron GT vierdeurscoupé te mogen onthullen. Tegelijkertijd zal dan de Audi Q4 e-tron in productie worden genomen. De volgende generatie van de Audi TT en de A8 zal in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar met een elektrische aandrijflijn te koop zijn.

Bron: elektrischeauto.nl

Recent Content