Audi Sport Quattro komt in 2015, pas later als hybride


Op de IAA in Frankfurt mochten we van de conceptversie genieten, met de belofte dat het een hete hybride zou worden. De nieuwe Ur-Quattro blijft heet, maar Audi heeft besloten om het hybride gedeelte voorlopig te laten varen. Audi Sport Quattro komt in 2015, pas later als hybride.

In een interview met auto motor und sport laat Audi-Chef Rupert Stadler weten dat zij sinds de onthulling veel hebben nagedacht over het in productie nemen van de Sport Quattro. De reacties zijn positief, dus laat de band maar draaien.

In 2015 mogen we de eerste Sport Quattro’s in de showroom verwachten. Echter, de gelimiteerde oplage van de 700 pk sterke hybride versie laat nog iets langer op zich wachten. De sportauto zal eerst op het ingekorte platform van de A6 komen te staan. De carrosserie wordt getrokken uit koolstofvezel en aluminium voor een totaalgewicht van zo’n 1.300 kilo, uiteraard vooruit geslingerd door vierwielaandrijving.

Onder de motorkap zal om te beginnen een 2,5 liter vijfcilinder komen te liggen, die in de RS Q3 minstens 310 pk levert. Mogelijk krijgt deze een upgrade naar 340 en 360 pk, net als in de huidige TT. Omdat hoofd ontwerp Ulrich Hackenberg niet tevreden is, zal het design zoals we in Frankfurt hebben gezien nog worden aangescherpt. Dat krijg je ervan als je drie jaar oud materiaal recyclet.

Audi Sport Quattro komt in 2015, pas later als hybride.

Recent Content