AUDI R8 OPVOLGER WORDT ELEKTRISCH


Audi heeft plannen gemaakt om in de toekomst de E-tron lijn uit te breiden met een volledig elektrische supercar. Deze zal de huidige supercar vervangen, de Audi R8. De auto die wordt toegevoegd aan de E-tron lijn zal GTR gaan heten. Een van de weinige productie auto’s die momenteel met V10 leverbaar is zal verdwijnen en plaats maken voor een elektromotor. AUDI R8 OPVOLGER WORDT ELEKTRISCH.

Het zal nog wel even duren voordat de Audi E-tron GTR in de showroom staat. Hij staat op de planning voor 2022. Audi heeft de afgelopen tijd al een aantal concept supercars getoond. Of de Audi E-tron GTR op een van deze concepten gaat lijken is nog niet bekend,  maar het kan wel een idee geven van het mogelijke ontwerp.

Audi heeft nog niks over de prijzen gezegd. De vanaf prijs in Nederland voor een nieuwe Audi R8 is nu ongeveer €240.000. Aangezien het de opvolger wordt zal het prijsniveau wel aardig gelijk blijven.

VEEL PORSCHE TECHNIEK IN DE E-TRON GTR

De Audi E-tron GTR zal gebouwd worden op het Porsche J1 platform. Dit is hetzelfde platform als voor de nieuwe Porsche Taycan EV gebruikt wordt. Dit betekent dus ook dat het wel een redelijk grote auto kan worden. Op het platform wordt een aluminium monocoque chassis geplaatst. Ook voor de aandrijving wordt techniek van Porsche gebruikt.

Door het platform van Porsche kan Audi een 95 kWh solid-state accu plaatsen. Deze accu’s zijn compacter dan lithium-ion accu’s die tegenwoordig in de meeste elektrische auto’s gebruikt worden. Er wordt gezegd dat de auto voorzien zal worden van een drietal elektromotoren en vierwielaandrijving. Deze motoren leveren een totaal vermogen van ongeveer 650 pk. Er wordt gezegd dat dit een 0-100 km/u acceleratie in iets meer dan twee seconden mogelijk kan maken. De range zal ongeveer 480 kilometer zijn. Verder wordt er ook gesproken over draadloos opladen.

De Audi E-tron GTR is nog in ontwikkeling. Deze specificaties kunnen dus nog veranderen als de auto verder ontwikkeld wordt.

Meer nieuws over elektrische Audi’s lezen?

Bron: elektrischeauto.nl

AUDI R8 OPVOLGER WORDT ELEKTRISCH.

Recent Content