AUDI PRESENTEERT WATERSTOF H-TRON QUATTRO CONCEPT


Er stond nog nooit een waterstof aangedreven Audi in de showroom. Toch presenteert het merk alweer de vijfde generatie brandstofceltechnologie. AUDI PRESENTEERT WATERSTOF H-TRON QUATTRO CONCEPT.

Vorig jaar zagen we de A7 Sportback h-tron met een actieradius van 500 km. Dit jaar toont Audi op de North American International Auto Show de h-tron Quattro Concept met 600 kilometer actieradius.

De waterstof is verdeeld over drie tanks van 700 bar en wordt door 330 individuele cellen (de ‘stack’) omgezet in elektriciteit. De energie wordt opgeslagen in een lithium-ion-batterij. De Audi h-tron Quattro Concept is voorzien van twee elektromotoren: één op de vooras met 90 kW, de andere met 140 kW op de achteras. Een sprintje vanuit stilstand naar 100 km/u is in minder dan zeven seconden geklaard. Bij 200 km/u treedt de snelheidsbegrenzer in werking.

1 LITER PER 100 KM

Volgens de NEDC verbruikt de Audi h-tron Quattro Concept 1 liter waterstof per 100 kilometer. Bovendien heeft de Audi een groot zonnepaneel op het dak, dat voor 1.000 kilometer actieradius extra per jaar kan zorgen. Het studiemodel biedt zitplaats aan vier personen en 500 liter aan bagage.

AUDI PRESENTEERT WATERSTOF H-TRON QUATTRO CONCEPT.

Recent Content