AUDI HERGEBRUIKT OUDE BATTERIJEN TEGENWOORDIG ZELF


Audi heeft een nieuwe oplossing voor het verlengen van de levensduur van de batterijen uit zijn elektrische auto’s. Wanneer deze immers niet meer voldoen in de auto’s, zijn deze nog lang niet op. Daarom gebruikt de fabrikant ze nu gewoon zelf voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld in de eigen fabrieken. AUDI HERGEBRUIKT OUDE BATTERIJEN TEGENWOORDIG ZELF.

FABRIEK

De batterijen die uit de elektrische auto’s van Audi komen gaan nu terug naar de fabriek in Ingolstadt. Daar worden ze bijvoorbeeld gebruikt in de elektrische sleepauto’s en steekwagens die bestuurd worden. Zo worden de eigen gebruikte batterijen gebruikt om de nieuwe batterijen in de fabriek te verplaatsen tijdens het productieproces. Daarmee is de cirkel dus ook rond te maken voor de batterijen. Dit is één van de vele vormen van hergebruik.

BATTERIJGEBRUIK

Het gebruik van batterijen is meer en meer een uitdaging aan het worden. De levensduur in de elektrische auto’s loopt maar langzaam op. Daardoor is er meer en meer aandacht voor andere vormen van gebruik. Zo zijn er fabrikanten die ze gebruiken om duurzame energie in op te slaan. Andere fabrikanten nemen ze terug om ze volledig te recyclen. Audi heeft er nu voor gekozen om ze opnieuw te gebruiken in voertuigen die minder energie vragen en dus langer met een batterij kunnen doen. Daardoor is er flink meer uit de mogelijkheden te halen door de fabrikant.

DUBBEL DUURZAMER

Niet alleen is de oplossing van Audi duurzamer omdat de voertuigen in de fabriek nu langer met de batterijen. Ook is het zo dat deze oplossing de oude batterijtechnieken in de voertuigen vervangt. De lithium ion batterijen komen in de plaats van de klassieke batterijen. Dit is ook vele malen milieuvriendelijker. Op die manier is in ieder geval voor dit moment een goede stap voorwaarts gezet. In de toekomst wil Audi wel nog meer uit de mogelijkheden halen als het om het gebruik van de batterijen gaat.

Bron: elektrischeauto.nl

AUDI HERGEBRUIKT OUDE BATTERIJEN TEGENWOORDIG ZELF.

Recent Content