AUDI AI: TRAIL QUATTRO LAAT JE FUTURISTISCH OFFROAD GAAN


Bij de IAA in Frankfurt kun je de nodige futuristische conceptauto’s bekijken. Van sommige onder hen vraag je jezelf af voor welke planeet ze precies bedoeld zijn. Eerder deelden we al foto’s van de  Hyundai『45』concept en de Mercedes Vision EQS. Nu is het de beurt aan een Audi die niet aards lijkt. AUDI AI: TRAIL QUATTRO LAAT JE FUTURISTISCH OFFROAD GAAN.

TRAIL QUATTRO: KALE TERREINAUTO

Deze conceptauto kun je minimaal erg apart noemen en dan niet alleen wat betreft zijn uiterlijk. De Audi AI: Trail Quattro is een compleet elektrisch aangedreven terreinauto, die je autonoom overal naartoe kan brengen. Volledig gericht op de woeste natuur intrekken, is de Trial Quattro ontdaan van alles wat niet echt noodzakelijk is.

 

EXTRA VOORRUIT

Vier elektromotoren die vlakbij de wielen werden geplaatst zorgen voor de aandrijving. Samen zijn ze goed voor 320 kW en 1.000 Nm koppel. Vanwege de plaatsing van de accu’s, bleef de neus leeg. Hierdoor is er ruimte voor een extra voorruit die naar beneden gericht staat. De reguliere voorruit kan omhoog als een klep, zodat je deze ruimte als bagageruimte kunt inzetten. Het dak is ook voor een groot deel van glas gemaakt. In combinatie met het lage dashboard zorgt dat ervoor dat je erg veel zicht hebt.

MINIMALISME

In tegenstelling tot de meeste nieuwkomers, beschikt de Trail Quattro niet over een groot infotainmentscherm. Ook de klokken zijn niet imposant te noemen: het zijn twee kleine schermpjes aan weerszijde van het stuur. Onderaan de A-stijlen vind je de schermen waarop je de ‘achteruitkijkspiegels’ ziet.

De achterstoelen zijn zonder meer merkwaardig. Het zijn namelijk stoffen hangstoelen, die vastzitten aan het plafond en de vloer. Je kunt ze bovendien losmaken om ze bijvoorbeeld aan een boom te hangen.

 

DRONES

Zoals je wel vaker ziet bij conceptauto’s, heeft ook de Audi AI: Trail Quattro geen koplampen. Hij heeft echter wel iets anders: vijf rotorloze, elektrisch aangedreven drones voorzien van matrix led lichten. Wanneer ze niet nodig zijn, landen ze op het dak, waar ze aan inductieve laadelementen gekoppeld zitten. Wordt het donker, dan vliegen ze voor de Trail Quattro uit om het pad te verlichten. Audi gaf ze daarom de gepaste naam ‘Light Pathfinders’. Vliegen doen ze door een luchtstroom te generen, net zoals bladloze ventilatoren.

Jammer genoeg zullen we de Audi AI: Trail Quattro niet snel in productie zien gaan. Maar hij zorgt in elk geval wel voor vernieuwing binnen het ontwikkelingscenter van Audi.

Bron: elektrischeauto.nl

AUDI AI: TRAIL QUATTRO LAAT JE FUTURISTISCH OFFROAD GAAN.

Recent Content