Audi A3 Clubsport Quattro Concept heeft 525 pk


Het jaarlijkse Wörthersee festijn komt eraan en dus komen er weer allerhande performancekarren uit de Volkswagen Group bovendrijven. Audi neemt onder meer deze 525 pk sterke Audi A3 Clubsport Quattro Concept mee! Audi A3 Clubsport Quattro Concept heeft 525 pk.

In Reifnitz zal van 28 tot 31 mei weer de meest dwaze verzameling auto’s uit de Volkswagen Group zich verzamelen voor een paar dagen bier, auto’s en bier. Audi presenteert er dit jaar deze 525 pk sterke A3 Clubsport Quattro Concept op basis van de Audi S3 sedan.

Het 2.5 liter grote TFSI vijfcilinder blok is gekieteld tot 525 pk en 600 Nm koppel. Dat zorgt ervoor dat dit beestje in 3.6 seconden naar de honderd kan sprinten en dat een topsnelheid van 310 kilometer per uur behaald kan worden. De auto weegt 1527 kilogram waardoor elke pk slechts 2,9 kilo hoeft voort te bewegen. Het vermogen is bereikt door een grote turbo te monteren met 1.5 bar druk, alsmede een aangepaste intercooler. Het blok is gekoppeld aan een zeventraps S tronic met launch control.

Minstens zo belangrijk als de “go” is ook de “show” op een evenement als Wörthersee. En dus is er een CFRP motorkap gemonteerd op deze gepeperde Audi A3 limousine. Andere zaken die visueel waarneembaar zijn zijn de verlaging van 10 centimeter (wat uiteraard ook de wegligging ten goede komt) en een aangepaste set bumpers met in de voorbumper een CFRP “blade” onder de single frame grille en een splitter. De wielkasten zijn ook sterker aangezet en doen een beetje aan de RS4 denken. Aan de achterkant vinden we een diffuser. De achterspoiler functioneert bij hard remmen als airbrake door een vrijwel verticale positie in te nemen. De ronde tankdop in de C-stijl en kleinere zijspiegels zijn andere elementen die naar de sportiviteit van dit beest verwijzen. Tot slot zijn er nog de 21 inch wielen die remschijven van 370 millimeter herbergen.

Audi A3 Clubsport Quattro Concept heeft 525 pk.

Recent Content