Aston Martin’s ultieme cabrio: Vanquish Volante


Aston Martin heeft een nieuwe variant van de Vanquish toegevoegd aan hun beperkte line-up aan modellen. De Vanquish Volante is een oogstrelende cabriolet die wordt aangedreven door een V12 motor. Aston Martin’s ultieme cabrio: Vanquish Volante.

Koolstofvezel body. De ingenieurs van Aston Martin zijn niet over één nacht ijs gegaan wat betreft de ontwikkeling van deze auto. Het koetswerk en de constructie werden volledig vervaardigd uit koolstofvezel wat zorgt voor een gewicht van 1.844 kg., dat relatief gezien niet veel is voor een auto van dit kaliber. Om de veiligheid van de passagiers te garanderen bij het rijden met het dak open, schieten twee stevige rolbeugels op het moment van een crash achter de voorstoelen omhoog.

Net geen 300 km/u. Voor de aandrijving heeft Aston Martin gekozen voor de uit de coupé bekende 6.0 V12 met een vermogen van 573 pk en een koppel van 620 Nm. De motor brengt via een zestraps automatische transmissie het vermogen over op de achterwielen. Vanuit stilstant dendert de Volante in 4.1 seconden naar de 100 km/u en vervolgens komt hij net iets vermogen tekort om de magische grens van 300 km/u te doorbreken. De topsnelheid blijft namelijk ‘steken’ op 295 km/u.

Net geen drie ton exclusief BTW. De Aston Martin Vanquish Volante is uitgerust met een stoffen kap die tot een snelheid van 48 km/u opengeklapt kan worden in 14 seconden. Hij verdwijnt vervolgens volledig in de kofferruimte waarna een bagageruimte overblijft van net geen 280 Liter zodat ook een golftas nog wel meekan. Zoals we van Aston Martin gewend zijn, kan de toekomstige eigenaar zijn of haar interieur volledig naar eigen smaak samenstellen en kiezen uit exclusieve kleuren en stiksels. Eind 2013 wordt deze fabelachtige cabriolet verwacht maar door de prijs van net geen drie ton exclusief belastingen zal het waarschijnlijk een zeldzaamheid blijven in ons landje. Jammer.

Aston Martin’s ultieme cabrio: Vanquish Volante.

Recent Content