ASTON MARTIN ONTHULT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RAPIDE E


In 2015 kondigde Aston Martin aan een elektrische variant van de Rapide te gaan ontwikkelen en toonde hier ook al een concept van. Vandaag heeft het merk op de autoshow in Shanghai de eerste volledig elektrische Aston Martin onthuld, de Rapide E. Het is de eerste volledig elektrische productie auto van Aston Martin en hij is al klaar voor productie. De Rapide E is wel een speciale editie die in een beperkte oplage van slechts 155 stuks geproduceerd zal worden. ASTON MARTIN ONTHULT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RAPIDE E.

AANDRIJVING RAPIDE E

De Rapide E maakt gebruik van twee elektromotoren die zich beiden op de achteras bevinden. Het gecombineerde vermogen is 610 pk en een koppel van maar liefst 950 Nm. Aan vermogen heb je dus niks tekort. Dat zie je ook terug in de acceleratie tijd, 0 tot 60 mph (96 km/u) in 4,0 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

De 6,0 liter V12 die voorheen in de Rapide lag heeft plaats moeten maken voor een accupakket met een capaciteit van 65 kWh. De range van de Rapide E is 320 kilometer volgens WLTP. Met een reguliere 400V/ 50kW lader kan je het accupakket tot 300 kilometer range laden in ongeveer anderhalf uur tijd. Heb je de 800V/1000kW lader, dan kan je de accu volledig laden in een uur tijd.

Doordat de EV-aandrijving minder koeling nodig heeft hebben ze het frontgedeelte meer aerodynamisch kunnen maken. Ook de ondervloer is aan gepast voor een betere luchtstroom. De lucht gaat nu van de voorste splitter tot aan de vergrote achterste diffuser. Bij de wielen is ook aan de aerodynamica gedacht. De gesmede velgen zijn voor een groot gedeelte dicht. Dit zou niet ten koste moeten gaan van het koelvermogen voor de remmen. Al deze wijzigingen zorgen bij elkaar opgeteld voor 8% betere aerodynamica ten opzichte van het vorige model van de Rapide.

In het interieur is de Rapide E ook flink onder handen genomen. Zoals Aston Martin zelf zegt is het interieur zo aangepast dat het past bij een elektrische auto. De analoge tellers uit het verleden zijn vervangen voor een 10 inch grote digitale display. Hier wordt alle belangrijke informatie weergegeven waaronder gegevens over de accu, het motorvermogen en het energieverbruik. Er is veel gebruik gemaakt van koolstofvezel om gewicht te besparen.

Bij de Rapide E komt een special app die het mogelijk maakt belangrijke informatie over de auto op afstand in te zien. Het is bijvoorbeeld mogelijk een resterende actieradius en oplaadtijd te zien of navigatiebestemming in te voeren. Er zitten ook nog wat minder zinnige features op zoals het vinden van je auto, mocht je deze uit het oog verloren zijn. Wat wellicht het handigste onderdeel van de app is, dat deze aangeeft wanneer er onderhoud nodig is.

Over de prijs heeft Aston Martin niks gezegd, dit krijg je te weten wanneer je de auto aanvraagt. Zoals eerder al benoemd werd zal het een beperkte oplage zijn van 155 stuks. Als je geïnteresseerd bent zal je er dus snel een moeten reserveren.

Bron: elektrischeauto.nl

ASTON MARTIN ONTHULT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RAPIDE E.

Recent Content