Aston Martin modellen krijgen update met o.a. nieuwe 8-bak


Het cliché dat elke Aston Martin op de andere lijkt bestaat niet voor niets, dat is ook zo. De mannen uit Gaydon doen het stigma met hun update van de Vanquish en Rapide voor modeljaar 2015 weinig goed. Zie jij verschil? Aston Martin modellen krijgen update met o.a. nieuwe 8-bak.

Als het antwoord ‘ja’ was heb je een brilletje nodig, want Aston heeft alleen onderhuids wijzigingen aangebracht. De Vanquish, Rapide S, en Vanquish Volante krijgen als belangrijkste wijziging een nieuwe Touchtronic III-transmissie met 8 verzetten, die de oude zesbak vervangt. Dit is het alom bekende ZF-exemplaar, dat door de link met Daimler waarschijnlijk eindelijk bereikbaar is geworden.

De twee extra versnellingen hebben een gunstige uitwerking op verbruik en uitstoot. Daarnaast kregen alle modellen door een aangepast uitaatsysteem een ietsiepietsie meer vermogen: de Vanquish krijgt met 576 pk (568 bhp) 3 paardjes extra, de Rapide S noteert 2 bonusveulens, en komt met 560 pk nu op gelijke hoogte met o.a. de BMW M5. Het maximumkoppel stijgt met 10 Nm tot 630 Nm.

0-100 in < 4 seconden

Dankzij de nieuwe bak knalt de Vanquish nu in 3,8 seconden naar de 100, dit was 4,2 sec. De Rapide S knabbelt zelfs een halve tel va zijn sprinttijd af: in plaats van 4,9 zit je nu na 4,4 seconden op de 100.

Stijvere dempers moeten het rijgedrag ten goede komen, en de Rapide S kreeg grotere ho-ijzers in de voorwielen. Tot slot kan de klant het bedrag dat hij bespaart door de lagere CO2-uitstoot in nieuwe wielen pompen. Of in een stukje personalisatie door de Q-afdeling natuurlijk.

Aston Martin modellen krijgen update met o.a. nieuwe 8-bak.

Recent Content