ASTON MARTIN KOMT MET OMBOUWKIT VOOR AUTO’S


Aston Martin heeft een ombouwkit ontwikkeld waarmee klassieke modellen van het merk gemakkelijk kunnen worden omgebouwd tot een elektrische auto. Daarbij is het ook mogelijk om het ombouwen weer terug te draaien indien dit nodig is. Zo kan de auto dus zowel in moderne als in oude staat worden gebracht. ASTON MARTIN KOMT MET OMBOUWKIT VOOR AUTO’S.

BEWEZEN

Dat het systeem werkt heeft Aston Martin zelf alvast bewezen. Dat deed de fabrikant door de kit te bouwen in een DB6 Mk II Volante. Daarin werkte het systeem feilloos. Hoe het precies in elkaar zit, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het voortkomt uit het werk aan de Rapide E waarmee de fabrikant al enige tijd bezig is geweest. De kennis is nu dus overgebracht op klassieke modellen van het merk.

POPULAIR

Het is flink populair om oude auto’s om te bouwen tot elektrische modellen. Enkele startups houden zich hiermee bezig. Daarnaast zijn ook een aantal fabrikanten zelf begonnen dit te doen. Zo is het Britse Morgan bijvoorbeeld bezig om de eigen klassieke modellen elektrisch te maken. Aston Martin stapt hier nu ook in. Op die manier kan worden voorkomen dat anderen kansen grijpen die de fabrikant zelf laat liggen. Wat vooral belangrijk is, is dat dit systeem niet definitief is. Dit is een flink onderscheid ten opzichte van veel andere ombouwmethodes.

LIEFHEBBERS

De reden waarom Aston Martin de stap zet, heeft te maken met de vraag van liefhebbers. Met de belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot de klimaatdoelen. Veel mensen zijn bang niet meer in hun klassiekers te kunnen rijden in de toekomst. Om hierin tegemoet te komen, is het belangrijk dat de auto’s op een klimaatneutrale manier gebruikt kunnen worden. Door de auto’s elektrisch te maken, is dit dan ook goed voor elkaar te krijgen. Deze methode is wel uniek in zijn soort. Het krijgt de naam Second Century Plan.

Bron: elektrischeauto.nl

ASTON MARTIN KOMT MET OMBOUWKIT VOOR AUTO’S.

Recent Content