ASTON MARTIN BOUWT … EEN DUIKBOOT


Daarvoor gaan ze letterlijk in zee met de firma Triton. Hopelijk voelen ze geen nattigheid en is het plan waterdicht. ASTON MARTIN BOUWT … EEN DUIKBOOT.

Genoeg met al die uitdrukkingen over water en de zee en jullie moeten ook geen James Bond-achtige super Aston verwachten die naast raketten en een afweerschild ook nog een duikboot is. Aston Martin slaat de handen in elkaar met het Amerikaanse Triston die al behoorlijk wat ervaring op en onder het water heeft om zo de Project Neptune te realiseren die gebaseerd is op het LP-model. Lp staande voor Low Profile weliswaar.

Sinds vorig jaar is het mogelijk voor externe firma’s om van de expertise van Aston Martin te kunnen profiteren door samen te werken met Aston Martin Consulting. Deze duikboot is het eerste project van het nieuw onderdeel van het Aston Martin Brand en heeft duidelijke ontwerplijnen die hij leent van de Valkyrie en DB11, moesten deze dan in de zee worden gegooid natuurlijk. Naast die duidelijke ontwerptaal krijgt de Neptune ook het logo van Aston Martin.

Het kostplaatje om zo één aan je jacht te hangen? 4 miljoen dollar. Maar zeg nu eerlijk, waar vind je een andere supercar-gebaseerde duikboot? Voor die prijs heb je ook plek voor drie personen en kan je tot een diepte van 500 meter gaan. De duikboot is volledig elektrisch en heeft een accupakket van 30 kWh om die 4.000 kg voort te duwen. Echt groot is de duikboot niet met een lengte van 3,2 meter en hoogte van 1,8 meter. Misschien het allernieuwste hebbedingetje in Monaco.

ASTON MARTIN BOUWT … EEN DUIKBOOT.

Recent Content