ASPARK OWL WORDT EEN ZEER PRIJZIGE HYPERCAR


Soms duiken er fabrikanten op die met uitzinnige creaties komen. Zo snel dat ze op het toneel verschijnen, zo snel dat ze ook weer uit het beeld zijn. Wij hadden ook het vermoeden dat het Japanse Aspark hetzelfde lot zou ondergaan. Toch is niets minder waar. De fabrikant heeft vandaag weer een teken van leven gegeven. De Aspark Owl heeft vanaf vandaag ook een adviesprijs die, zoals verwacht, erg hoog ligt. ASPARK OWL WORDT EEN ZEER PRIJZIGE HYPERCAR.

DUBAI MOTOR SHOW

Al eerder heeft Aspark hun creatie op verschillende beurzen getoond. Elke keer zag de Owl er uitzinnig uit. In de afgelopen jaren is de Owl wel een stuk volwassener geworden en op de Dubai Motor Show wordt dan eindelijk de productieversie van deze hypercar onthuld. Volgens de makers zal de productieversie van deze geweldenaar toch net wat anders zijn als wat wij eerder voorgeschoteld kregen. Wanneer het doek van deze Owl op de beurs er af wordt getrokken zullen wij ons benieuwen hoeveel er nog overeind is blijven staan van het originele concept.

ZEER PRIJZIGE ASPARK OWL

Dat deze volledig elektrische hypercar niet goedkoop zal zijn wisten wij al. Hier waarschuwde de fabrikant zelf ook al voor. In de voorgaande jaren werd constant een prijs gecommuniceerd van rond de € 3.100.000,=. Gelukkig is de fabrikant hier wel op teruggekomen. De Aspark Owl kun je nu al krijgen voor een bedrag van 2.9 miljoen euro. Hier is dan wel een aanbetaling van € 50.000,= noodzakelijk. Wanneer je deze Owl kunt betalen is de aanbetaling slechts wisselgeld in onze ogen. Overigens is de eerder genoemde 2.9 miljoen euro wel een vanafprijs. Als je speciale wensen hebt zal dit bedrag snel oplopen. Wanneer je de sleutel ontvangt van deze hypercar weet je wel dat je de beschikking hebt over een exclusieve EV. Er worden slechts 50 stuks van deze Owl geproduceerd.

EXTREME HYPERCAR

De Japanners delen vooralsnog geen specificaties over deze aankomende Aspark Owl. Dat de hypercar ook onderhuids extreme cijfers kent is wel duidelijk. Al eerder wist de fabrikant met een prototype van de Owl een sprint te trekken in 1,89 seconden naar 100 km/h. Deze duizelingwekkende cijfers komt mede door het gebruik van vier elektromotoren en het gebruik van ultralicht koolstofvezel. Over welk accupakket de Owl beschikt is vooralsnog niet bekend. Tijdens de lancering van de Dubai Motor Show zal hier ongetwijfeld meer duidelijk in komen.

Bron: elektrischeauto.nl

ASPARK OWL WORDT EEN ZEER PRIJZIGE HYPERCAR.

Recent Content