ARIYA CONCEPT IS LICHTEND VOORBEELD VAN DE NIEUWE DESIGNTAAL VAN NISSAN


Nissan onthulde op de Tokyo Motor Show 2019 de nieuwe Ariya Concept. Een rukme crossover die naar ons idee al bijna klaar is om in productie te gaan. Het model lijkt namelijk amper meer op een conceptauto. Ook vertelt Nissan al het nodige over de aandrijflijn en het interieur. Verder wordt ook de naam al duidelijk gespecificeerd. Dat zijn zaken waar men bij een conceptcar doorgaans wat minder aandacht aan besteedt. ARIYA CONCEPT IS LICHTEND VOORBEELD VAN DE NIEUWE DESIGNTAAL VAN NISSAN.

NIEUWE DESIGNTAAL

Wie de Ariya Concept bekijkt herkent daar amper iets van de huidige Nissan modellen in. Dat klopt, want Nissan is bezig met het introduceren van een geheel nieuwe designtaal genaamd Nissan Intelligent Mobility. Het Japanse merk kende vroeger wel qua design wel enkele successen in de vorm van de Cherry en Qashqai. Tegenwoordig kan Nissan zich de laatste jaren niet meer mee met de concurrentie en kan een nieuwe designtaal zeker geen kwaad.

ARIYA CONCEPT

Qua uiterlijk zien we in het design van de Nissan Ariya Concept veel terug van de inmiddels bekende maar ook wat grotere Nissan IMx Concept. Maar bij de Ariya hebben de ontwerpers van Nissan het design wat toegankelijker weten te maken. De auto straalt kracht en dynamiek uit maar oogt dankzij de zachte lijnen niet al te agressief. Wat ons betreft is het een schot in de roos.

WEINIG BEKEND OVER SPECIFICATIES

Zoals gebruikelijk bij een conceptcar is er nog niet veel bekend over de specificaties. We weten dus nog niets over de prestaties en het rijbereik. Nissan heeft bekendgemaakt dat de Ariya Concept vierwielaandrijving krijgt. Ook krijgt de Ariya Concept een aandrijflijn waarbij de elektrische vermogensafgifte automatisch wordt gereguleerd.

RUIMTELIJKE INDRUK

Nissan heeft zich veel moeite getroost om de Ariya van binnen een enorme ruimtelijke indruk te geven. De Ariya lijkt misschien niet zo groot maar is toch 4,60 m lang en 1,92 m breed. In combinatie met de korte overhangen zijn er veel mogelijkheden voor een ruim interieur. De ontwerpers hebben ook slim gebruik weten te maken van de vlakke vloer van een elektrische auto. Die goede ruimtelijke indruk wordt nog eens verstevigd door de ruime instap en het minimalistische dashboard. Alfonso Albaisa, Senior Vice President of Global Design van Nissan, vertelt: “Door de vlakke vloer ervaren inzittenden een open en ruimtelijke toegang tot het interieur. De interieurpanelen lopen door het gehele interieur op natuurlijke wijze in elkaar over wat vanuit elke zitpositie een ruimtelijk gevoel geeft.”

MINIMALISTISCH DASHBOARD

Op het minimalistische dashboard vinden we, net zoals bij veel andere moderne auto’s, nog amper fysieke knoppen. Bijna alles in de Nissan Ariya Concept wordt geregeld door intuïtief te bedienen virtuele bedieningsknoppen.

AUTONOOM RIJDEN

Ook zal de Nissan Ariya voor een groot deel autonoom kunnen rijden dankzij de nieuwste versie van ProPILOT 2.0. Dit rijassistentiesysteem werkt samen met het navigatiesysteem. Daardoor kan de auto op de snelwegen zelfstandig via een geplande route rijden, inclusief de op- en afritten. De bestuurder kan dankzij dit systeem op de snelweg rijden zonder het stuur aan te raken.

Bron: elektrischeauto.nl

ARIYA CONCEPT IS LICHTEND VOORBEELD VAN DE NIEUWE DESIGNTAAL VAN NISSAN.

Recent Content