ARCFOX TOONT REEKS AAN NIEUWE MODELLEN IN GENEVE


Arcfox heeft flink de aandacht getrokken tijdens de autobeurs van Geneve. De Chinese fabrikant heeft een aantal nieuwe elektrische auto’s onthuld die goed in de smaak vallen. Het gaat onder andere om een crossover en een GT. Dit is opvallend omdat de fabrikant nog geen grote naam in de rest van de wereld heeft. ARCFOX TOONT REEKS AAN NIEUWE MODELLEN IN GENEVE.

BJEV

Arcfox mag dan een nieuwe naam zijn, maar de fabrikant is niet helemaal onervaren. Dit komt omdat het merk onderdeel is van BJEV. Die staat ook wel bekend onder de volledige naam Beijing Electric Vehicle. Dit is de elektrische afdeling van Bejing Auto. Die fabrikant speelt al langere tijd een rol in China. Met het nieuwe merk moeten nieuwe doelgroepen worden aangesproken in de komende jaren.

ARCFOX GT

De grootste hoeveelheid aandacht ging uit naar de presentatie van de Arcfox GT. Deze performance car gaat van 0 naar 100 in 2.59 seconden. Dit komt door iets meer dan 1.000 pk. Dit is dan nog maar het straatmodel. Er werd ook een opgepompte variant met meer dan 1.600 pk gepresenteerd. Deze auto wordt dan ook niet voor niets de Track Edition genoemd. Al is niet bekend hoe deze auto op het circuit presteert. Daar liet de Chinese fabrikant verder niets over los. Opvallend is dat de auto een wat meer klassiek design heeft, als een echte performance car zoals die er altijd al uitzagen.

NIEUWE CROSSOVER

De andere elektrische auto die Arcfox presenteerde is de ECF. Dit is een elektrische crossover. Ook daarover moeten nog meer specificaties bekend worden in de komende periode. Zo lijkt het er ook op dat de fabrikant met deze auto’s internationaal wil scoren. Al werd dit niet duidelijk uitgesproken. Er zijn bijvoorbeeld geen specifieke releasedata bekend. Dat neemt niet weg dat er opnieuw een Chinese speler is opgedoken die een plek in de wereld van elektrische auto’s wil gaan veroveren.

Bron: elektrischeauto.nl

ARCFOX TOONT REEKS AAN NIEUWE MODELLEN IN GENEVE.

Recent Content