ARAL OPENT EERSTE SNELLAADSTATIONS


Aral heeft deze week in Bochum haar eerste twee ultrasnelle oplaadpunten voor elektrische auto’s geopend. Het bedrijf exploiteert in Duitsland naar eigen zeggen 2400 tankstations. Aral heeft de oplaadpunten op eigen initiatief geplaatst en zal ze ook zelf exploiteren. Op die manier wil Aral een goed inzicht te krijgen in het toekomstige potentieel van een tankstation. ARAL OPENT EERSTE SNELLAADSTATIONS.

TANKSTATION VAN DE TOEKOMST

Het bedrijf is namelijk bezig met het ontwikkelen van een toekomstmodel voor haar tankstations. Aral is al een tijd bezig met de plannen voor het “tankstation van de toekomst”, waar elektrische auto’s net zo snel zullen worden opgeladen als een auto met verbrandingsmotor wordt volgetankt. Hierbij wordt gelet op alle aspecten, van de bouw tot de stroomvoorziening en facturering.

OPLAADPUNTEN

De stations hebben een maximale capaciteit van 160 kilowatt (kW). Afhankelijk van het model en de technologie kunnen elektrische auto’s binnen ongeveer zes minuten worden voorzien van voldoende elektriciteit voor een afstand van honderd kilometer. Het is volgens Aral mogelijk om de laadstations te upgraden naar 320 kW. Dan kan het gemiddelde accupakket binnen 10 tot 15 minuten tot 80 procent van de accucapaciteit worden opgeladen. Zolang er geen elektrische auto’s op de markt zijn die deze laadcapaciteit aankunnen zal Aral deze uiteraard ook niet beschikbaar stellen. Naast de snelladers biedt Aral in Bochum ook twee normale oplaadpunten, deze hebben een vermogen van 22 kW.

REGISTREREN MET LAADKAART, APP OF QR-CODE

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische tankstations van Aral, moeten klanten zich registreren met een laadkaart of app of via de QR-code bij het betreffende laadstation. De betaling gebeurt via een mobiele betaalwebsite met een pinpas, creditcard of Paypal. Uiteraard kan er ook gebruik worden gemaakt van een laadpas van een mobiliteitsaanbieder. De aanbieder dient dan wel verbonden te zijn met Hubject. Klanten van Aral kunnen hun ‘Fuel & Charge Card’ gebruiken.

NOG MEER LOCATIES

Aral kondigde aan dat het binnenkort ook vier andere locaties in Duitsland zal uitrusten met elk twee snellaadzuilen. “De mobiliteit van de toekomst zal bestaan uit een mix van verschillende aandrijftechnologieën. Elektromobiliteit speelt hierbij een belangrijke rol”, aldus Patrick Wendeler, CEO van Aral, over de investering in laadstations. “Als marktleider in de Duitse tankstation-branche kunnen wij een ideaal aanspreekpunt zijn voor elektrische autobestuurders, op voorwaarde dat het opladen even snel gebeurt als het tanken van vloeibare brandstoffen”.

Bron: elektrischeauto.nl

ARAL OPENT EERSTE SNELLAADSTATIONS.

Recent Content