APPLE WIL OOK EV’S GAAN MAKEN


Er bestaat een langlopende discussie over Apple’s geheime auto project. Zullen zij alleen een autonoom systeem bouwen wat door andere fabrikanten gebruikt kan worden, of gaan ze echt een volledige EV bouwen? Het ziet er nu meer naar uit dat dat laatste het geval is. Apple heeft namelijk Tesla’s voormalige hoofdingenieur, welke verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de elektrische aandrijving, ingehuurd. APPLE WIL OOK EV’S GAAN MAKEN.

EEN VAN DE MEEST ERVAREN INGENIEURS

Michael Schwekutsch, zoals de ingenieur heet, heeft begin maart zijn positie bij de pionier van elektrische auto’s verlaten. De ingenieur schijnt een van de meest ervaren mensen binnen de organisatie te zijn geweest. Zo stuurde hij de programma’s aan van elektrische aandrijvingen van verschillende auto’s. Onder zijn werkervaring vallen de BMW i8Porsche 918 Spyder, Fiat 500-e en de Volvo XC90.

Bij Tesla was hij medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het autonome rijden van de Tesla Roadster II en de Tesla Truck.

APPLE’S UITBREIDING

Nu blijkt Michael zich echter aangesloten te hebben bij een speciale projectgroep van Apple. Hij is een van ingenieurs die toe mag worden gevoegd aan een steeds langere lijst. Veel top ingenieurs van Tesla lijken hun weg naar Apple namelijk goed te kunnen vinden. Het programma van Apple leek voor langere tijd alleen om autonoom rijden te gaan. Met de inbreng van Schwekutsch worden deze veranderingen bijgesteld. Hij is namelijk gespecialiseerd in elektrische aandrijvingen.

Daarnaast is er nieuws dat Apple verschillende andere Tesla medewerkers heeft aangetrokken. De gemoederen tussen Apple en Tesla lopen hierdoor weer een stukje hoger op. Musk heeft eerder al aangegeven dat de IPhone-maker vooral mensen huurt die zij ontslaan. Daardoor heeft Apple binnen de muren van Tesla de bijnaam “Het Kerkhof van Tesla” gekregen.

Echter, nu begint het erop te lijken dat Apple ook mensen aan het inhuren is die niet door Tesla zijn ontslagen. Of dit de verhoudingen tussen beide bedrijven op scherp zal zetten moet nog gaan blijken.

INTERESSANT

Als Apple daadwerkelijk bezig is met het bouwen van een elektrische auto dan is dat zeker een bijzondere ontwikkeling. Het bedrijf zelf heeft natuurlijk geen ervaring met dit soort projecten. Door kennis gewoon in te huren maakt de technologiegigant wel grote sprongen. Daarnaast heeft Apple natuurlijk ruim $240 miljard op de bank staan en een schat aan ervaring als het gaat om technologische ontwikkelingen.

Bron: elektrischeauto.nl

APPLE WIL OOK EV’S GAAN MAKEN.

Recent Content