Apple CarPlay komt ook naar deze negen autofabrikanten


Apple CarPlay wordt omarmd door een nieuwe groep autobouwers. Apple CarPlay komt ook naar deze negen autofabrikanten.

Het onlangs geïntroduceerde Apple CarPlay kon al de goedkeuring van onder meer Mercedes, Volvo, BMW, Ford, Hyundai, Nissan en Ferrari wegdragen. Daarbij hebben zich nu Abarth, Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda en Ram aangesloten. Veel merken die overigens ook de auto-interface van de concurrent, Android Auto, zullen ondersteunen.

Apple CarPlay is overigens geen totale overname van het scherm op het dashboard. Het is, net als Android Auto, een manier om het scherm van je telefoon op het scherm in je auto te krijgen, ondersteund door spraakbesturing en bedieningsknoppen op het stuur. Ook kun je navigeren via Apple Maps (als je avontuurlijk bent ingesteld) en de muziekbieb van je telefoon oproepen. Daarnaast kun je veelgebruikte apps als Spotify bedienen en emails en tekstberichten dicteren. Het is een functie die naast de reguliere interface van autofabrikanten is op te roepen.

De eerste auto’s met Apple CarPlay staan later dit jaar nog in de showrooms. Er werden nog geen modellen gespecificeerd, al heeft Volvo wel bekend gemaakt dat het naar de nieuwe XC90 komt.

Apple CarPlay komt ook naar deze negen autofabrikanten.

Recent Content