‘AMERIKAANSE TESLA-RIJDERS KIEZEN VOOR PORSCHE TAYCAN’


Het lijkt erop dat Tesla niet zomaar zijn leidende positie in de wereld van het elektrisch rijden vast kan houden. Volgens topmensen binnen Porsche stappen rijders van het elektrische merk massaal over op de aankomende elektrische auto van de Duitse fabrikant. De auto is al enige tijd te bestellen voor het moment van release. ‘AMERIKAANSE TESLA-RIJDERS KIEZEN VOOR PORSCHE TAYCAN’.

JAAR

Volgens Klaus Zellmer, CEO van Porsche America, is de auto voor het eerste jaar al uitverkocht. Terwijl het model pas in 2020 op de markt komt. De topman voegt er wel aan toe dat het gaat om de pre-orders. Die kunnen nog wel worden afgeblazen. Al is wel een aanbetaling van 2.500 dollar gedaan bij de bestelling. Volgens Zellmer is het grootste gedeelte van de bestellingen gedaan door Tesla-rijders.

LUXE

Luxe is één van de nieuwe strijdtonelen voor elektrisch rijden. Tesla voldoet aan veel voorwaarden, maar luxe is daar volgens de topman nog niet één van. Er is nog veel te winnen op dit vlak. De Porsche Taycan, lange tijd bekend als de Mission-E, kan wel voldoen aan de wensen die mensen hebben als het om luxe in een auto gaat. Zeker ook omdat de auto’s stuk voor stuk persoonlijk, naar behoefte van de bestuurder, kunnen worden ingesteld. Dit is waar veel verschil gemaakt kan worden ten opzichte van de concurrentie. Dit zou dan ook de reden voor de overstap zijn.

ECHTE CIJFERS

Het is opvallend dat de topman van Porsche America deze uitspraken doet. Het bedrijf wil namelijk geen daadwerkelijke cijfers van voorbestellingen doen. Het enige wat het bedrijf wil vrijgeven is dat er een voorlopige oplage van 20.000 auto’s wordt geschat. Die schatting betreft alleen niet uitsluitende de Verenigde Staten, maar de gehele wereld. Waarbij ook nog eens geen tijdspanne wordt gegeven. Of er daadwerkelijk veel Tesla-rijders gaan overstappen is daarom niet te staven. Dat Porsche hoge verwachtingen heeft van zijn elektrische auto is echter wel duidelijk.

Bron: elektrischeauto.nl

‘AMERIKAANSE TESLA-RIJDERS KIEZEN VOOR PORSCHE TAYCAN’.

Recent Content