AMERIKAANS OFFICIEEL: DODGE CHALLENGER AAN DE VIERWIELAANDRIJVING


Zette Audi wat de trend door een coupé uit te rusten met vierwielaandrijving (de Quattro, weet je wel), dan volgt Dodge enkele decennia later met de Challenger, want voor het eerst krijgt de Muscle Car AWD onder de kap. Al hebben we het gevoel dat ze bij Dodge zelf lachen met de klanten die er eentje kopen… AMERIKAANS OFFICIEEL: DODGE CHALLENGER AAN DE VIERWIELAANDRIJVING.

Ben je in Europa een stoere bink met een V6 onder de kap, dan ben je in Amerika het kneusje, want vaak is er ook een grotere V8 beschikbaar die – volgens Amerikaanse normen – op alle vlakken beter is. Dat is ook het geval voor de Challenger, want de instapversie doet het met een V6, de grote baasversies beschikken over achte cilinders. Het is dan ook wat raar dat Dodge er voor koos om de vierwielaandrijving te koppelen aan de V6. Alsof ze daarmee meteen insinueren dat je toch al geen testosteron genoeg hebt voor een Muscle Car.

Niet dat de Challenger V6 met AWD – naar Europese normen – onderbedeeld is. Want met 305 pk, zo’n 360 Nm en een achttrapsautomaat van ZF klinkt dit als een heerlijk totaalpakket. Al zeker omdat in gewone omstandigheden alle kracht naar de achterwielen gaat (waardoor dit in definitie eigenlijk geen AWD is). Met een prijs van 32.000 euro dagen we je trouwens uit om in ons Belgenland een coupé met gelijkaardige prestaties en vierwielaandrijving te vinden.

Niets mis mee dus, met deze Challenger AWD. Toch?

AMERIKAANS OFFICIEEL: DODGE CHALLENGER AAN DE VIERWIELAANDRIJVING.

Recent Content