AMAZON GAAT INVESTEREN IN ELEKTRISCHE TRUCKS VAN RIVIAN


Amazon is recentelijk flink actief als het gaat om allerlei zaken rondom elektrische auto’s en elektrisch rijden. De volgende stap die de internetgigant zet is en flinke investering in autofabrikant Rivian. Het bedrijf is één van de grootste investeerders in een ronde die de automaker naar een volgend niveau moet gaan tillen. AMAZON GAAT INVESTEREN IN ELEKTRISCHE TRUCKS VAN RIVIAN.

700 MILJOEN

In het totaal haalde Rivian 700 miljoen dollar op met de investeringsronde. Er is niet bekendgemaakt hoe groot het aandeel van Amazon was in dit totaalbedrag. Toch wordt ervan uitgegaan dat het om een flinke som gaat. Eerder deze maand deed het bedrijf ook al een forse investering in Aurora, een fabrikant die zich richt op autonoom rijden. Dat bedrijf haalde ook al 530 miljoen dollar op aan investeringsgeld.

TESLA

Amazon haalde deze week ook al het nieuws door samen met Tesla aan onlineverkopen te beginnen. De retailer gaat allerlei aanverwante producten van de fabrikant ui Californië verkopen. Toen bekend werd dat Tesla zijn eigen marktplaats in de webwinkel kreeg begon de speculatie over de wens van Amazon om EV’s te gaan verkopen. Met de investeringen die het in de afgelopen dagen gedaan heeft worden die speculaties alleen maar heftiger. Al is er tot op heden nog geen enkele uitspraak of berichtgeving gedaan over zaken die hierop wijzen. Of dit daadwerkelijk met bijvoorbeeld Rivian gaat gebeuren is daarom dus de vraag.

TRUCKS EN SUV’S

Rivian wordt al enige tijd als een grote belofte in de wereld van elektrisch rijden gezien. Sinds het bedrijf zijn truck, de R1T, en SUV, de R1S, presenteerde in Los Angeles wordt veel verwacht. De auto’s zullen echter op zijn vroegst pas in 2021 klaar zijn om de weg op te gaan. Dat weerhield verschillende investeerders er niet van om wel al meerdere malen geld in de plannen te steken. Volgens geruchten heeft ook General Motors nu een belang in de fabrikant die zijn thuisbasis in Detroit heeft genomen.

Bron: elektrischeauto.nl

Recent Content