AMAZON BESTELT 100.000 ELEKTRISCHE BESTELAUTO’S BIJ RIVIAN


Het zal je maar gebeuren. Eerst verwerf je een flink werkkapitaal doordat je een aantal grote investeerders in jouw bedrijf geloven. Je beschikt daardoor over een budget van meer dan een miljard om eindelijk de elektrische SUV’s en pick-ups te gaan bouwen. En dan krijg je ook nog eens een order voor 100.000 elektrische bestelwagens. AMAZON BESTELT 100.000 ELEKTRISCHE BESTELAUTO’S BIJ RIVIAN.

ACHTERLIGGENDE REDEN VOOR INVESTERING AMAZON?

Het bovenstaande overkwam Rivian, de veelbelovende Amerikaanse start-up die bezig is om een elektrische pick-up en SUV op de markt te brengen. Amazon is een van de grootste investeerders in Rivian. En die investering van honderden miljoenen was waarschijnlijk niet alleen omdat Amazon’s CEO Jeff Bezos de pick-ups van Rivian zo mooi vindt. Amazon heeft namelijk bekend heeft gemaakt dat het bij Rivian een order heeft geplaatst voor 100.000 elektrische bestelwagens. Dat geeft toch wel het vermoeden dat er nog een achterliggende reden voor die investering was.

DISRUPTIVE

Op deze manier is internetgigant Amazon nu dus ook verantwoordelijk voor de nodige disruptie in de automotive sector. De bestelwagens met verbrandingsmotor, die nu de bestellingen van Amazon rondbrengen, worden immers vervangen door de bestelwagens van een start-up. De gevestigde industrie heeft daarmee het nakijken.

PRODUCTIE START OVER 2 JAAR

Jeff Bezos vertelde aan USA Today reporter Nathan Bomey dat hij verwacht dat er in 2024 zo’n 100.000 Rivian-busjes op de weg zullen zijn. De prototypes moeten volgend jaar klaar zijn en de definitieve productie is gepland voor 2021.

RIVIAN

Eigenlijk is Rivian niet echt een start-up meer. Het bedrijf is namelijk al ongeveer tien jaar actief. Aanvankelijk wilde het zich richten op sportieve elektrische auto’s, zoals de Roadster van Tesla, maar was redelijk anoniem. Nog niet zo lang geleden werd de koers verlegd naar een avontuurlijker segment: sportieve elektrische pick-ups en SUV’s die mensen vooral in hun vrije tijd zullen gebruiken.

NU DUS OOK EEN BEDRIJFSWAGEN

Tot nu toe heeft Rivian twee voertuigen gepresenteerd: de R1T pick-up en de R1S SUV. Beide worden gebouwd op hetzelfde platform. Volgens Rivian hebben deze voertuigen – die verkrijgbaar zijn vanaf ongeveer 70.000 dollar – een actieradius van meer dan 600 kilometer. Met de aankondiging van Jeff Bezos van vandaag komt er nu dus ook een derde voertuig in het gamma van Rivian bij.  Dit derde model wordt trouwens gebouwd op basis van de reeds door Rivian ontwikkelde techniek en platformen voor de terreinwagens. De carrosserie en inrichting wordt geheel anders en wordt exclusief voor Amazon gebouwd. Het is niet bekend of Rivian ook bestelwagens voor andere opdrachtgevers gaat bouwen.

Bron: elektrischeauto.nl

AMAZON BESTELT 100.000 ELEKTRISCHE BESTELAUTO’S BIJ RIVIAN.

Recent Content