ALPINA PLAKT S ACHTER B3 EN B4: 440 PKDuitse tuner Alpina heeft goed naar de gevestigde Duitse automerken gekeken en ontdekt dat je extra geld kan vragen door een extra lettertje achterop te plakken. Een ontdekking dat ze meteen omzetten in daden. Want de B3 en B4 Biturbo kan je voortaan ook als potentere S-variant bestellen. Waardoor je gepimpte BMW 3 of 4 Reeks 440 pk onder de kap krijgt. ALPINA PLAKT S ACHTER B3 EN B4: 440 PK.

BMW maakt dan geen M-derivaat van de 3 Reeks Touring, Alpina vult die leegte maar al te graag op met de B3 Biturbo. Een modelletje dat trouwens ook als Berline, coupé en cabrio valt te bestellen. Al luistert die in de laatste twee gevallen wel – naar analogie met BMW – naar de B4-benaming. De Duitser tuner heeft echter een verrassing uitgewerkt want B3 en B4 vallen voortaan ook als S-variant op je oprit te parkeren.

Die B3 S en B4 S maken nog steeds gebruik van de 3-liter zes-in-lijn turbobenzine maar laten het vermogen ervan stijgen naar een niet misselijke 440 pk en 660 Nm koppel. Ter vergelijking; een BMW M3 moet het doen met ‘maar’ 431 pk en 550 Nm. Waardoor het echt wel veilig is om te stellen dat in Touring-vorm, zo’n B3 S een M3 equivalent is. Ga je helemaal loos, dan kan krijg je de gekende Alpina-styling. Met meerspakige velgen en lip vooraan met logo erop.

Jep, hier krijgen we het warm van.

bron: autofans.be

ALPINA PLAKT S ACHTER B3 EN B4: 440 PK.

Recent Content