ALPINA HEEFT EIGEN B5 BITURBO KLAARNu de nieuwe 5 Reeks al wat is afgekoeld heeft Alpina haar eigen versie van de luxeberline klaar. De B5 BiTurbo is alles wat je van een klassevolle sportieve berline verwacht. ALPINA HEEFT EIGEN B5 BITURBO KLAAR.

Alpina giet haar bekende saus over de BMW 5 Reeks. Een blauwe kleur, de knappe en herkenbare 20 inch multispaaksvelgen en een aerodynamische bodykit, dat zijn de dingen die je uiterlijk laten zien dat het niet om een gewone BMW gaat.

MONSTERCIJFERS

Onder de kap wordt er ook één en ander herwerkt. Zo krijgt de 4.4 V8 tegenwoordig 608 pk en een dikke 800 Nm op ale vier de wielen. De overbrenging gebeurt via een ZF achttrapsautomaat. In 3,5 seconden rij je van 0 naar 100 km/u, een topsnelheid is bereikt als je 330 km/u op je teller ziet verschijnen. De Touring haalt ‘slechts’ 325 km/u.

Ook in het interieur zien we discrete wijzigingen. Zo is er standaard Nappa leder, airco in vier zones en een specifiek Alpina stuurwiel met blauwe of groene stiksels. Wie dat wil, kan ook nog kiezen voor hout- of pianolak afwerking van het dashboard.

In Duitsland verkoopt Alpina de B5 BiTurbo alvast voor minimaal 94.118 euro voor de berline. Voor de Touring vragen ze 96.891 euro. Beide prijzen zijn exclusief de nodige taksen.

ALPINA HEEFT EIGEN B5 BITURBO KLAAR.

Recent Content