Alle toekomstige Ferrari’s krijgen turbomotoren


Het lijkt erop dat zelfs Ferrari gaat buigen voor de milieupolitie. Alle toekomstige modellen van het Italiaanse merk zouden namelijk voorzien worden van een turbomotor. Alle toekomstige Ferrari’s krijgen turbomotoren.

Momenteel snuffelt Ferrari al voorzichtig aan KERS en hybridesystemen, maar voor de volgende generatie modellen zou het merk uit Maranello daar ook nog turbo’s aan toe gaan voegen.

In aanloop naar de onthulling van de LaFerrari waren er al speculaties dat die auto voorzien zou worden van twee turbo’s, maar dat bleek niet te kloppen. Ook werd al eens een California met turbomotor gespot.

Laten we ook niet vergeten dat Ferrari vanaf volgend jaar turbomotoren gaat gebruiken in de Formule 1 en concerngenoot Maserati heeft momenteel al de nodige motoren met turbo’sin het gamma.

De kans dat de opvolgers van de California, 458, F12berlinetta, FF en LaFerrari één of meerdere turbo’s krijgen is vrij aannemelijk. We verwachten dat de opvolger van de California de eerste Ferrari sinds lange tijd gaat worden die een turbo (of turbo’s) krijgt. (via: motortrend.com)

En er zijn natuurlijk al genoeg tuners die bewezen hebben dat een paar turbo’s prima kunnenop een Ferrari.

Bron

Alle toekomstige Ferrari’s krijgen turbomotoren.

Recent Content