Alfa Romeo voor recordbedrag geveild: €7 miljoen


Het is niet de duurste auto ooit geveild, die titel kleeft sinds juli aan de Mercedes-racer van Juan Manuel Fangio, maar wel de duurste Alfa Romeo. Alfa Romeo voor recordbedrag geveild: €7 miljoen.

Het gaat om een ex-Scuderia Ferrari Alfa Romeo 8C-35 uit 1935, een auto die 25 jaar na de oprichting van Alfa Romeo tot stand kwam en maar weer eens aantoont dat de juiste klassiekers het tegenovergestelde van een Spyker-aandeel doen: rendement opbrengen. En flink ook.

De Alfa 8C-35 kwam in de Portello-fabriek tot stand om weerstand te kunnen bieden tegen de Silver Arrows van Mercedes-Benz en Auto Union met haar C-Type. Iets dat coureur Tazio Nuvolari dan ook regelmatig lukte. Onder de kap ligt een 3,8 liter achtcilinder lijnmotor die dankzij zijn superchargers 330 pk levert.

Over het reilen en zeilen, de overwinningen, en alle eigenaren heeft veilinghuis bonhams eenfraai stukje getikt. Het totaalbedrag op de Bonhams-veiling tijdens het driedaagse Goodwood Revival kwam, inclusief buyers premium, uit op 7.069.294 euro.

Bron

Alfa Romeo voor recordbedrag geveild: €7 miljoen.

Recent Content