ALFA ROMEO TONALE EERSTE HYBRIDE ALFA


Ook Alfa Romeo heeft wat nieuws meegebracht naar de motorshow in Genève. Een concept van een compacte SUV met plug-in hybride techniek. De Tonale zou het op moeten gaan nemen tegen de Volvo XC40, BMW X1 en de Audi Q3. ALFA ROMEO TONALE EERSTE HYBRIDE ALFA.

De Alfa Romeo ziet er op het eerste oog gelijk uit als een echte Alfa Romeo met een mooi, strak design. De styling van de voorkant doet denken aan de 159 en de Brera met de drie lampen aan beide kanten van de “hartvormige” grill. Ook de achterlichten doen denken aan de Brera of de GTV. Dit zijn absoluut complimenten voor het concept van de Tonale. Voor Alfa Romeo is het zowel de eerste keer dat ze met een compacte SUV of cross-over komen, als dat er plug-in hybride techniek gebruikt zal worden.  Het is natuurlijk niet gek dat ze met een auto in dit segment komen. Bij de concurrentie zijn deze modellen stuk voor stuk grote successen. Nu is het alleen nog afwachten wanneer hij daadwerkelijk op straat te zien zal zijn.

De aandrijving zal een plug-in hybride systeem zijn, gecombineerd met een benzinemotor. Hier zou ook volledig elektrisch mee gereden kunnen worden, over afstanden heeft Alfa Romeo nog niks losgelaten. Deze aandrijving haalt Alfa Romeo bij Jeep, dat zelf met een elektrische Jeep Renegade zal komen. Naast uitstoot beperking gaat het bij Alfa Romeo ook om het rijplezier wat een dubbele motorisering te bieden heeft. Over het vermogen en andere details over van aandrijving zijn nog niet bekend gemaakt.

 

INTERIEUR TONALE

Het interieur van de Alfa Romeo Tonale ziet er erg futuristisch uit. Met name de middenconsole en deurpanelen, deze doen denken aan de anatomie van spieren. Dit zal in de uiteindelijke versie waarschijnlijk niet zo uitgevoerd worden. De concept auto die getoond werd in Genève had ook niet deze kleur in het interieur. De lijnen kwamen wel terug op het middenconsole.

De teller unit is een 12,3 digitaal instrumentarium en dat is een verstandige keuze. Bij de huidige modellen van Alfa zijn dit nog geen schermen maar gewone klokken. Dit ziet er in vergelijk met de concurrentie verouderd uit. De nieuwe schermen bevinden zich nog wel in twee grote kokers, wat typisch voor Alfa Romeo is. Er is ook een multimediascherm op het middenconsole van 10,25 inch. Let wel, er wordt gesproken over een blik in de toekomst. Voor de daadwerkelijke Tonale zullen de lijnen waarschijnlijk niet exact zo zijn.

Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale

Bekijk  de website van Alfa Romeo voor meer informatie en beeldmateriaal.

Bron: elektrischeauto.nl

ALFA ROMEO TONALE EERSTE HYBRIDE ALFA.

Recent Content