Alfa Romeo komt in 2017 met 911-killer


Hij gaat door het leven als de 6C en moet weer de nodige aandacht genereren, maar is dat genoeg om het merk terug in de spotlights te krijgen? Alfa Romeo komt in 2017 met 911-killer.

Alfa Romeo heeft de afgelopen jaren weinig verkoopsuccessen afgeleverd en het is de vraag of de Alfa Romeo 6C daar verandering in gaat brengen. Natuurlijk, de 4C en 8Cmaakten indruk, maar daar kun je geen brood voor kopen. Ook de 6C lijkt echter op een select clubje gericht, want volgens AutoExpress moet de nieuwe Alfa de concurrentie aangaan met de Jaguar F-Type en de Porsche 911 en worden er hooguit een paar duizend van gemaakt.

Alfa neemt met de 6C veel over van de Maserati Alfieri Concept, die eerder te zien was in Geneve. Alfa’s interpretatie zou in 2017 bij de dealers moeten staan. We horen je denken: als die tegen die tijd nog bestaan, want zo lekker loopt het niet bij de Italianen.

De 6C krijgt natuurlijk de kenmerkende Alfa-grille en spitse neus, maar maakt bovenal indruk met zijn brede kont en opvallende uitlaten. De krachtpatser wordt aangedreven door een gekietelde versie van de 3.0-liter twin-turbo V6 uit de Ghibli, die ergens rond de 530 pk moet gaan leveren.

Alfa Romeo komt in 2017 met 911-killer.

Recent Content