ALCRAFT MOTOR COMPANY ZET VOLGENDE STAP MET FLEXIBEL E-PLATFORM


Zo’n twee jaar geleden konden we al kennismaken met de elektrische “GT” sportwagen van de Britse start-up Alcraft Motor Company. De start-up is nu een stuk verder gevorderd. Alcraft introduceert nu namelijk een eigen flexibel e-skateboard platform waarop diverse elektrische automodellen kunnen worden gebouwd. ALCRAFT MOTOR COMPANY ZET VOLGENDE STAP MET FLEXIBEL E-PLATFORM.

E-PLATFORM

Het nieuwe, flexibele e-platform waar de Britse start-up over spreekt, wordt ontwikkeld in samenwerking met een nieuwe, wereldberoemde engineeringpartner. Dit naar eigen zeggen vooraanstaande bedrijf op het gebied van accutechnologie heeft een jarenlange ervaring heeft met F1-auto’s en andere “performance”-auto’s alsmede hoogwaardige elektrische auto’s. Het platform is flexibel genoeg om niet alleen sportwagens op te bouwen, maar ook grotere, luxe modellen. De Britse start-up verklaart dat de modellen niet alleen zeer dynamisch zullen zijn, maar ook erg praktisch en gebruiksvriendelijk. De ontwerpen zijn modern maar de klassieke Britse designtraditie is nog steeds duidelijk aanwezig.

SAMENWERKING

Alcraft Motor Company, dat zichzelf “Britain’s electric car company” noemt, heeft de GT samen met enkele andere bedrijven ontwikkeld. Een daarvan is Delta Motorsport, net als Alcraft gevestigd in de omgeving van Silverstone. Dit bedrijf ontwikkelt de aandrijflijn van de Alcraft GT. Voor de assistentie- en veiligheidssystemen doet Alcraft een beroep op Continental’s Chassis & Safety, dat ongetwijfeld weer samen zal werken met zusterbedrijf Schaeffler Technologies. De banden komen weer van Michelin.

alcraft e-platform modellen

SPORTIEVE SHOOTING BRAKE

Alcraft noemt het een GT maar als je naar de achterkant kijkt kun je naar onze menig net zo goed van een sportieve shooting brake spreken. Dat wordt bevestigd door het feit dat de GT maar liefst 500 liter bagageruimte heeft. Als we op bovenstaande afbeelding kijken, dan zien we dat er ook een echter shooting brake is gepland. Verder heeft de Alcraft GT voldoende vermogen en vierwielaandrijving om in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. Die rappe acceleratie wordt mede mogelijk gemaakt door het lage gewicht van de GT. Hij weegt namelijk minder dan 1.750 kg. Dat is ongeveer 75% van het gewicht van een Tesla Model S. De Alcraft GT wordt voorzien van een ultramodern veersysteem om een uitstekende handling te kunnen realiseren. Ook de actieradius van ongeveer 600 kilometer mag er wezen.

UNIEKE AANPAK

David Alcraft, voorzitter van Alcraft Motor, begrijpt: “Onze aanpak is uniek onder de gespecialiseerde OEM’s. Dat maakt ons zeer aantrekkelijk voor zowel investeerders als klanten”. Hij benadrukt ook de flexibiliteit van het platform. Hierdoor kunnen de modellen ondanks een gemeenschappelijk platform en accupakket zeer verschillend zijn in “karakter, doel en grootte”. Maar ze hebben allemaal “Alcraft DNA waarbij verslavende dynamische prestaties worden gecombineerd met praktische gebruiksmogelijkheden.” De CEO vervolgt: “hoewel deze strategie betekent dat we iets hogere volumes kunnen produceren, worden de auto’s in hoge mate op maat gemaakt en zullen ze alle uniek blijven.”

Bron: elektrischeauto.nl

ALCRAFT MOTOR COMPANY ZET VOLGENDE STAP MET FLEXIBEL E-PLATFORM.

Recent Content