ALBERT HEIJN NEEMT 25 ELEKTRISCHE VW CRAFTERS IN GEBRUIK


Vorige week werd bekend gemaakt dat er in Amsterdam met ingang van 2030 alleen nog maar elektrisch aangedreven auto’s zijn toegestaan. Dat is iets waar de meeste Amsterdammers niet blij mee zijn omdat zij binnenkort dus een elektrische auto moeten kopen. Maar als we kijken naar de gezondheid van de Amsterdammers, dan is deze maatregel helemaal niet zo verkeerd. ALBERT HEIJN NEEMT 25 ELEKTRISCHE VW CRAFTERS IN GEBRUIK.

LEVENSVERWACHTING

De Amsterdammers hebben vanwege de luchtvervuiling namelijk een kortere levensverwachting. Het doel van het Actieplan Schone Lucht is dan ook om de levensverwachting van de Amsterdammers, doe nu een jaar korter dan gemiddeld is, met drie maanden te verlengen. Een emissievrij vervoer in de hoofdstad is een van de belangrijkste voorwaarden om dit plan te doen slagen. Uiteraard is het voor de gezondheid van de hoofdstedelingen het beste om niet nog eens tien jaar te wachten en gewoon nu al de stap naar een emissievrije, elektrische auto te maken.

ALBERT HEIJN

Supermarktketen Albert Heijn is al druk bezig met de overstap naar elektrisch vervoer. Er zijn de nodige tests gaande. Ook heeft Albert Heijn 25 Volkswagen Crafters laten elektrificeren. Deze worden op heel korte termijn in gebruik genomen. Ze zijn afkomstig uit het eigen wagenpark Albert Heijn en door het Duitse bedrijf Orten Electric Trucks geëlektrificeerd. Voor de elektrische aandrijflijn werd de hulp ingeroepen van EFA-S. Dit bedrijf heeft een ruime ervaring op dit gebied en is ook betrokken bij de ombouw van duizenden andere auto’s, onder anderen voor UPS. De aandrijflijnen van EFA-S (ElektroFahrzeuge Stuttgart) hebben er op die manier al miljoenen testkilometers opzitten.

GEËLEKTRIFICEERDE VOLKSWAGEN CRAFTER

De geëlektrificeerde Volkswagen Crafters hebben een actieradius van ongeveer 130 kilometer. Dat lijkt weinig maar voldoet prima voor de bezorgdiensten in onze hoofdstad. Ook het laadvermogen van 1300 kilo is aanzienlijk meer dan wat de bezorgers doorgaans nodig hebben.

KLIMAATAKKOORD

In het concept-klimaatakkoord staat dat het vervoer voor thuisbezorging in stedelijke gebieden met ingang van 2025 grotendeels deel emissievrij moet zijn. Albert Heijn heeft met de inzet van 25 elektrische VW Crafters een eerste stap gezet.

EMISSIEVRIJ BEZORGEN EN BEVOORRADEN

Albert Heijn is overigens van plan om nog veel meer emissievrije voertuigen in te gaan zetten. Zo zijn er ook verregaande plannen om de winkels van Albert Heijn emissievrij te bevoorraden. Zo is Albert Heijn al aan de slag met de voorbereidingen om de supermarkten schoon en stil te beleveren. Er wordt momenteel een test uitgevoerd om te kijken of de AH supermarkten kunnen worden bevoorraad met elektrische trucks. Dat gebeurt in samenwerking met TNO, DAF, Simon Loos en Peter Appel Transport. Albert Heijn heeft ook een Europese primeur want er worden niet alleen volledig elektrische trucks ingezet, maar ook plug-in hybride trucks. Met behulp van deze test wil Albert Heijn de emissievrije bevoorrading van supermarkten op alle mogelijke manieren testen.

Bron: elektrischeauto.nl

ALBERT HEIJN NEEMT 25 ELEKTRISCHE VW CRAFTERS IN GEBRUIK.

Recent Content