AEV ROBOTICS STORT ZICH OP AUTONOOM RIJDEN


Het Australische roboticabedrijf AV Robotics gaat zich op autonoom rijden storten. Het wil in 2021 al de eerste resultaten presenteren. Daarbij gaat het uit van een aantal specifieke situaties waarin de voertuigen moeten worden gebruikt. Het wil niet alleen auto’s onder eigen vlag, maar ook voor andere fabrikanten gaan ontwerpen. AEV ROBOTICS STORT ZICH OP AUTONOOM RIJDEN.

MODULES

De auto’s van AEV Robotics moeten uit modules bestaan. Daardoor blijven ze licht in gewicht en zijn ze gemakkelijk aan te passen. Bijvoorbeeld door ze af te stemmen op de wensen van een betreffende fabrikant. Het wil daarvoor wel een standaardplatform gaan gebruiken dat gebaseerd is op robottechnieken die al ruimschoots bekend zijn. Op dit moment heeft het bedrijf voor de modellen onder eigen val twee specifieke doeleinden voor ogen.

INZETTEN

AEV Robotics wil zijn modellen zelf in de toekomst voor twee doelen inzetten. Het eerste doel is autodelen. Met behulp van de autonoom opererende voertuigen kunnen mensen worden opgehaald en afgezet waar zij wensen en kan de auto vervolgens zijn eigen weg gaan. Een andere inzet ligt op het gebied van transport. In steden kunnen vooral goederen vervoerd worden. Daarnaast wordt gedacht aan inzet voor vuilnisophaaldiensten en voor medische doeleinden. Daarbij is vooral gedacht aan de manier waarop de auto in de stad moet bewegen. Zo zijn ze bijvoorbeeld begrensd zodat de snelheid zich aanpast aan het tempo van de stad.

WERELDWIJD VERKOPEN

AEV Robotics heeft grote plannen met de auto’s. Die wil het internationaal op de markt gaan brengen. Hoewel het bedrijf nu pas naar buiten komt met de plannen is het al flink ver gevorderd. Dit is te danken aan het feit dat het al drie jaar in het geheim aan de ontwikkeling van de auto’s heeft gewerkt. Volgens eigen zeggen heeft het daarbij alle bestaande kennis over auto’s overboord gegooid en is het helemaal op het nulpunt begonnen bij de ontwikkeling van de autonoom opererende voertuigen.

Bron: elektrischeauto.nl

AEV ROBOTICS STORT ZICH OP AUTONOOM RIJDEN.

Recent Content