ACCU VAN EEN POLITIEAUTO LEEG, ACHTERVOLGING GESTAAKT


Als je de titel leest denk je haast dat het een grap moet zijn. Helaas is deze titel accuraat en de volledige waarheid. De Amerikaanse politie moest in Fremont afgelopen vrijdag een achtervolging staken nadat hun elektrische auto leeg was. Een diender was helaas vergeten om die avond daarvoor de bewuste Tesla aan de lader te hangen. Overigens lijkt dit korps dit inmiddels wel gewend te zijn. ACCU VAN EEN POLITIEAUTO LEEG, ACHTERVOLGING GESTAAKT.

FREMONT

In de stad Fremont heeft Tesla hun hoofdkantoor staan. Het is dan zeker niet vreemd dat de lokale politie ook de beschikking heeft over een Tesla. In dit geval heeft de politie van Fremont de beschikking over een Model S uit 2014 welke deel uit maakt van de dagelijkse vloot van politiewagens. Hetzelfde korps heeft ook een Prius en een Ford Fusion in gebruik. Ze zijn in deze stad dus wel gewend aan de nieuwe standaard zou je denken, maar niets is minder waar. Een politiewoordvoerder meldt hierover het volgende:

“The Tesla wasn’t fully charged at the beginning of the shift. This unfortunately happens from time to time even in our vehicles that run on gas, if they aren’t re-fueled at the end of a shift.”

Je hebt dus in Fremont nog de beste kans om met een bankoverval weg te komen als je in een achtervolging terecht komt. In Fremont vergeten ze nog wel eens te tanken of bij te laden.

ACHTERVOLGING

Wanneer de dienst van politieagent Jesse Hartman begint wordt er direct opgemerkt dat zijn acculading nog maar 50% is. De Tesla Model S heeft de avond daarvoor dus niet aan de stekker gezeten. Met een normale dienst moet je overigens makkelijk een dag kunnen werken op deze acculading. Deze dienst was echter anders dan normaal, want kort daarop komt Hartman in een achtervolging terecht. Tijdens de achtervolging worden er snelheden bereikt van ruim 200 km/h en dit vraagt uiteraard het nodige van het accupakket.

Hartman is dan ook genoodzaakt om de achtervolging te staken op het moment dat hij ongeveer nog 9 kilometer kan rijden op de accu’s. In dit geval was Hartman niet alleen en konden de benzineslurpende politieauto’s de achtervolging voortzetten op de Interstate 680. Of de Tesla uiteindelijk nog een laadpaal heeft kunnen bereiken is onbekend. Wel is bekend dat de crimineel uiteindelijk zelf zijn auto in de bosjes heeft geparkeerd.

NEDERLANDSE POLITIE MET TESLA

Dit weekend werd het duidelijk dat ook de Nederlandse politie met een Tesla rondrijdt. Waar de Amerikanen het moeten doen met een 85D kunnen de Nederlandse dienders rekenen op een veel krachtigere 100D. De Nederlandse variant is echter onopvallend en is voor het eerst gespot op de afrit bij Zwijndrecht. Al eerder maakte de politie bekend dat ze een pilot gingen starten met elektrische voertuigen. Hier werden echter twee andere auto’s genoemd. Het mag logisch zijn dat een onopvallende Tesla politieauto niet openbaar wordt gemaakt. Het is goed mogelijk dat deze Tesla wel onderdeel is van deze pilot.

Bron: elektrischeauto.nl

ACCU VAN EEN POLITIEAUTO LEEG, ACHTERVOLGING GESTAAKT.

Recent Content