ABT TOONT ELEKTRISCHE VW TRANSPORTER MET COMPLEET TUNINGPAKKET


De komende editie van de Autosalon van Genève vindt plaats van 7 tot en met 17 maart. Deze toonaangevende autoshow is slechts een steenworp verwijderd van het Meer van Genève. Het waterniveau in dit meer wordt geregeld door de Barrage du Seujet. De daaraan verbonden waterkrachtcentrale produceert per jaar meer dan 20 miljoen kWh. Hiermee kan de batterij van de nieuwe ABT e-Transporter meer dan een half miljoen keer worden opgeladen, wat ook genoeg energie is om met deze EV bijna 3.000 keer rond de aarde rijden. ABT, van origine een bedrijf dat is gespecialiseerd in het tunen van Audi’s, heeft met ABT e-Line een aparte afdeling voor elektrische aandrijflijnen en is ook ‘premium partner’ van Volkswagen Bedrijfswagens. Alle elektrische bedrijfswagens die Volkswagen in Europa verkoopt, zijn door ABT e-Line voorzien van een elektrische aandrijving. ABT TOONT ELEKTRISCHE VW TRANSPORTER MET COMPLEET TUNINGPAKKET.

VW T6 ABT e-Transporter

AEROPAKKET EN 20-INCH WIELEN

Op de Autosalon presenteert ABT e-Line voor het eerst een tuning-versie van de T6, nog voor de start van de serieproductie. De eerste leveringen aan klanten worden namelijk pas aan het begin van het 3e kwartaal van dit jaar verwacht. Het volledig elektrische voertuig is een eigen ontwikkeling en is gebaseerd op een VW T6. Het uitgebreide tuningpakket voor de elektrische VW T6 wordt uitsluitend verkocht via het dealernetwerk van ABT Sportsline. Het voertuig dat we in Genève kunnen bewonderen is voorzien van een complete Aerokit met ABT voorskirt, frontgrille, zijskirts, achtervleugel, achterskirts en diffusors. Om voor de hand liggende redenen werd er door ABT geen uitlaatsysteem gemonteerd. Ook heeft ABT de elektrische T6 uitgerust met fraaie ABT Sport GR velgen van 9,0 x 20 inch. Speciaal voor deze auto zijn die uitgevoerd in glanzend zwart en voorzien van een groene rand. Voorts is het voertuig voorzien van speciale vering van ABT waarmee het rijgedrag nog verder wordt verbeterd. Last but not least, de speciale graphics doen denken aan het ABT RS6-E prototype, dat in 2018 werd gepresenteerd en met een systeemvermogen van ruim 1000 pk (749 kW) heel wat opschudding veroorzaakte.

VW T6 ABT e-Transporter

VARIABELE GROOTTE VAN DE ACCU EN GROTERE LAADRUIMTE

De elektromotor in de ABT e-Transporter heeft een vermogen van 82 kW (111 pk) en een maximaal koppel van 200 Nm. De 37,3 kWh accu bereikt een bereik van 208 km, uitgaande van een verbruik van 18 kWh voor 100 km volgens NEDC. Een grotere accu met 74,6 kWh zal naar verwachting beschikbaar zijn voor degenen die van plan zijn langere ritten te maken. De actieradius wordt dan bijna verdubbeld tot ongeveer 400 km. Bij een CCS-snellaadstation (40 kW) kan de accu in 49 minuten (37,3 kWh versie) of 98 minuten (74,6 kWh versie) worden opgeladen tot 80% van de capaciteit. Ook in andere opzichten is er voldoende capaciteit: De ABT e-Transporter, die uitsluitend in de lange wielbasis verkrijgbaar is, biedt 6,7 m³ laadruimte. Er zijn ook andere uitvoeringen beschikbaar zoals de Caravelle, die geschikt is voor personenvervoer en er met dit ABT-tuningpakket ongetwijfeld ook bijzonder aantrekkelijk uitziet.

Bron: elektrischeauto.nl

ABT TOONT ELEKTRISCHE VW TRANSPORTER MET COMPLEET TUNINGPAKKET.

Recent Content