Abarth 50 Anniversario gaat terug naar vroeger


Voor de autoshow in Frankfurt heeft Abarth een nieuwe special edition op touw gezet. Voor iedereen die het verleden niet kan loslaten, of gewoon zielsveel van de oude vertrouwde Abarthjes houdt, maar wel de luxe van een nieuw exemplaar wil. Abarth 50 Anniversario gaat terug naar vroeger.

Het verleden waar de Abarth 50 Anniversario op gebaseerd is, is de in 1963 gepresenteerde Abarth 595. Inderdaad, het koektrommeltje dat ongeveer even zwaar is als de handtas van je vriendin (m/v) en een halve eeuw geleden over 30 pk beschikte. Deze editie heeft overigens 180 pk, afkomstig van een 1.4-liter T-Jet, die weer gekoppeld is aan een Abarth Competizione-versnellingsbak.

De auto staat op 17-inch lichtmetaal met een rode bies, en de livery werd er niet opgeplakt, maar met de hand geschilderd (Emotie! Passie!). Overigens heeft Abarth geen haast met de productie, aangezien het aantal Abarth 50 Anniversario’s op 299 stuks zal blijven steken. De voorverkoop begint op 15 september, exact een halve eeuw na zijn illustere voorganger.

bron

Abarth 50 Anniversario gaat terug naar vroeger.

Recent Content