9.000 EURO ‘KORTING’ OP ELEKTRISCHE AUTO


Wie zijn dieselauto van negen jaar of ouder laat slopen en vervolgens een elektrische auto koopt, krijgt van de gemeente Rotterdam 9.000 euro premie. Rotterdam wil met deze regeling de luchtvervuiling terugdringen. 9.000 EURO ‘KORTING’ OP ELEKTRISCHE AUTO.

Voor de premieregeling heeft Rotterdam 7,4 miljoen euro uitgetrokken. Eigenaren van benzineauto’s van voor 1992 krijgen 1.000 euro premie en eigenaren van dieselauto’s krijgen 2.500 euro premie als zij hun oude auto laten slopen. Wie vervolgens een elektrische auto koopt, krijgt nog eens 6.500 euro premie.

Rotterdam wil met deze regeling voldoen aan de Europese normen van luchtkwaliteit. Op veel plekken in de stad is de luchtkwaliteit op dit moment nog onvoldoende.

23.000 automobilisten komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Maar er is geld voor slechts zo’n vijfduizend auto’s. “Wij roepen mensen daarom op zich zo snel mogelijk aan te melden voor de regeling”, zegt de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen. “Want wie het eerst komt, het eerst maalt.”

Bron

9.000 EURO ‘KORTING’ OP ELEKTRISCHE AUTO.

Recent Content