32 autonamen waarvan jij de oorsprong nog niet wist


Deze Amerikaanse knul legt het ons haarfijn uit. 32 autonamen waarvan jij de oorsprong nog niet wist.

Vroegah was een merknaam eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Er bestond geen marketing zoals we dat nu kennen. Een product moest gewoon goed zijn, dan verkocht jeer veel van (waar is de tijd gebleven).

Maar goed, een naam verzinnen dat hoorde er toen ook bij. Zie hieronder de oorsprong van 10 opmerkelijke autonamen, de meeste waren voor mij tot nu toe onbekend. In de video zie je alle 32 namen.

Aston Martin

Het Britse sportwagenmerk kent twee oprichters: Lionel Martin en Robert Bamford. Eén en één is twee zou je denken, maar dat is hier niet het geval. De toevoeging ‘Aston’ komt van de Engelse plaats Aston Clinton, waar Lionel Martin autoraces reed.

Toyota

De oprichter van Toyota heet Kiichiro Toyoda. Waarom dan toch Toyota als merknaam? In de Japanse cultuur staat het cijfer 8 voor geluk. Toyota met een t schrijf je in het Japans met 8 karakters, Toyoda niet.

Camaro

In de 60′s beweerde Chevrolet dat de naam Camaro in het Frans ‘kameraad’ betekende. Dat bleek niet zo te zijn. Later gaf een woordvoerder van Chevrolet op een persconferentie de volgende betekenis aan Camaro: “A small vicious animal that eats Mustangs”

Prius

De naam Prius betekent in het Latijn zoiets als ‘voorafgaand’. Een term die de vooruitziende blik van het hybride-succes moest benadrukken.

Corvette

Murica’s meest bekende musclecar is vernoemd naar een oorlogsschip.

Jeep

Men weet niet zeker waar de naam Jeep vandaan komt. Er wordt beweerd dat het een verbastering van de letters G.P. is. Een afkorting voor General Purpose.

Audi

August Horch werd rond 1900 uit zijn eigen autobedrijf ‘Horch’ gekicked. Hij liet het er echter niet bij zitten en begon weer een autobedrijf. De gelijkenis met zijn achternaam en het Duitse woord voor ‘horen’, gaf hem de inspiratie voor ‘Audi’, wat weer in het Latijn refereert naar ‘luisteren’.

Volvo

Vernoemd naar het Latijn voor ‘ik rol’. Aight!

Alfa Romeo

Alfa is een afkorting voor Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. De naam Romeo werd later toegevoegd toen het bedrijf over werd genomen door Nicola Romeo.

Cadillac

De trots van Detroit is vernoemd naar de oprichter van dezelfde stad. Hou je vast: Antoine Laumet de La Mothe, sieur de Cadillac.Kijk video.

32 autonamen waarvan jij de oorsprong nog niet wist.

Recent Content