22 nieuwe modellen in Europa in 2017


Hyundai schiet door de kwakkelende markt tekort in zijn eerder gestelde targets voor Europa. De oplossing: een hele batterij aan nieuwe modellen. 22 nieuwe modellen in Europa in 2017.

Het ging de Koreanen de laatste jaren voor de wind in Europa: met dubbele groeicijfers troefden ze de concurrentie af, en pikten ze waardevol marktaandeel in. Maar het beste is er inmiddels af, en zusje Kia is in ieder geval in Nederland een stuk groter, vooral dankzij de Picanto. Tijd voor nieuw elan dus.

Onder de noemer Product Momentum 2017 gaat Hyundai veel vernieuwen in de jacht naar een Europees marktaandeel van 5%. Dit was een target voor 2016, maar dat is naar achteren geschoven, richting het einde van het decennium. Vorig jaar bedroeg het marktaandeel 3,4 %.

De meeste van de 22 modellen zullen vervangers zijn voor bestaande modellen, zoals denieuwe i10 (de Hyundai-variant van de eerdergenoemde Picanto) die het merk momenteel in Frankfurt presenteert.

Het gros van de kopers is relatief nieuw voor Hyundai, ze stapten de afgelopen jaren over van een ander merk. Met de verjongingskuur in zijn gamma probeert de Koreaanse fabrikant deze klanten te binden.

Bron

22 nieuwe modellen in Europa in 2017.

Recent Content