SPYKER KOMT MET ELEKTRISCHE SUV


Victor Muller is met Spyker weer alom aanwezig op alle autobeurzen en het automerk lijkt hiermee terug van weggeweest. Spyker heeft nu aangekondigd dat gaat inzetten in op een elektrische SUV. De redactie van wijkopenautos doet verslag van de ontwikkelingen. SPYKER KOMT MET ELEKTRISCHE SUV.

VOLTA VOLARÉ

In de zomer start Spyker samen met partner Volta Volaré met het ontwikkelen van deze nieuwe elektro-aandrijflijn. Spyker fuseerde vorig jaar met deze Amerikaanse vliegtuigbouwer en wist daarmee nipt een faillisement te voorkomen. Het autobedrijf gaf toen al aan door deze samenwerking in de toekomst elegante en stijlvolle elektrische auto’s en vliegtuigen te willen gaan maken.

ELEKTRISCHE AANDRIJVING

Spyker wil vooralsnog alleen SUV’s gaan bouwen met een elektrische aandrijving. De sportauto’s zullen benzineslurpers blijven. Volgens Muller zijn Spykers klanten niet geïnteresseerd in een elektrische sportwagen. Naast de elektrische aandrijflijn gaat Spyker de auto verkopen als SUV met brandstofaandrijving.

SPYKER D12 PEKING-TO-PARIS

Over de nieuwe SUV heeft Muller al een tipje van de sluier opgelicht: de auto zal een update zijn van de Spyker D12 Peking-to-Paris uit 2006, maar zal er compleet anders uitzien dan het model van 10 jaar geleden. Het is dus voornamelijk gissen wat Muller aan ons gaat presenteren. Over de batterij is ook nog niets concreets bekend. We weten alleen dat het geen lithium-ion batterij zal zijn, zoals Tesla gebruikt. Muller is geen grote fan van dit type batterijen, omdat ze volgens de Spyker CEO niet kosteneffectief zijn. Vage plannen dus van Muller, die wel van een gokje houdt. Wie weet kan hij ons weer eens verrassen en komt hij samen met Volta Volaré met een volledig nieuwe innovatie op elektrisch gebied op de proppen. De presentatie laat nog even op zich wachten, want de eerste elektrische Spyker zal in november van dit jaar worden gepresenteerd aan het publiek tijdens de Los Angeles International Auto Show 2016.

De Spyker die in 1926 failliet ging, richtte zich ook op het verkopen van auto’s en vliegtuigen. Laten we hopen dat deze poging van Spyker wel succesvol is.

SPYKER KOMT MET ELEKTRISCHE SUV

Recent Content