13 cabrio’s onder de 10.000 euro


Het cabrio-seizoen is begonnen, tijd om een set mooie daklozen aan jullie voor te stellen. Dit keer kiezen we niet voor het duurste van het duurste, maar gaan we voor de bereikbare cabrio’s. Wat koop je voor minder dan 10.000 euro? 13 cabrio’s onder de 10.000 euro.

Audi A4 Cabrio

Een comfortabele vierzits-cabrio met nog een redelijk up-to-date uiterlijk haal je bij Audi. De A4 Cabrio is ruimschoots verkrijgbaar onder de 10.000 euro en voorzien van alle luxe. Ook te krijgen met een 220 pk sterke 3.0 V6.

BMW 3 serie Cabrio

Ook de BMW 3 Serie is een vierzitter. Voor het gestelde bedrag koop je bijvoorbeeld een dikke E46 330Ci uit 2005. Dat belooft veel ‘freude am fahren’. Er zitten in het aanbod wat foute exemplaren bij maar er is keuze zat. Zowel in uitvoering als motorisering.

Fiat 500C

Wie het wat kleiner en vrouwelijker zoekt, kan uitkomen bij een tweedehands Fiat 500C. Niet 100% open, maar wel officieel een cabrio. Het aanbod onder de 10.000 euro is klein maar de auto’s relatief nieuw en met lage kilometerstanden.

Ford Streetka

Cabrio rijden hoeft niet duur te zijn, voor ongeveer 6000 euro staat er een tien jaar oude Ford Streetka voor de deur. Een verrassend goed rijdende cabrio die vaak voorzien is van alle luxe zoals leer, airco, stoelverwarming, cd-wisselaar en lichtmetalen velgen. Je moet niet bang zijn voor het hoge Maik-de-Boer-gehalte.

Jaguar XK8

Wie gek durft te doen en de uitdaging aandurft, gaat voor een Jaguar XK8. Voor de prijs van een Kia Picanto heb je een 284 pk sterke Jag met V8, die uiteraard voorzien is van alle snufjes uit de vorige eeuw.

Mazda MX5

Misschien wel de meeste lol per euro beleef je in de Mazda MX5. Zeer populair, erg betrouwbaar en relatief goedkoop te onderhouden. Ligt snaarstrak op de weg. De exemplaren van de laatste generatie beginnen in onze prijsrange binnen te druppelen. Bijvoorbeeld bovenstaande MX5 1.8 uit 2006.

Mercedes CLK Cabrio

Benz-fans kunnen een zomer doorkomen met een CLK. Zeer comfortabel, redelijk ruim en prima motoren. De nieuwste exemplaren voor onze portomonee zijn ongeveer 10 jaar oud en vaak voorzien van veel opties. Voor een dubbeltje zit je op de eerste rang.

MG TF

Een auto waar je niet zo snel aan denkt. De MG TF is toch een prima keuze voor het geld. Qua degelijkheid is deze Brit geen MX5, maar hij ziet er sportief uit en er zijn mooie exemplaren te krijgen voor een zacht prijsje.

Peugeot 207 CC

Een wat meer no-nonsense cabrio vindt je bij Peugeot. De 207 CC is in Nederland goed verkocht, net zoals de 206 CC dat deed. Voor het gestelde bedrag koop je een fris en vol exemplaar met lage kilometerstand. Verwacht voornamelijk comfort, sportieve aspiraties heeft de 207 niet.

Porsche Boxster

Ja het kan! Open Porsche rijden voor 10.000 euro. Daarvoor heb je een Boxster van 15 jaar oud. Het is een risico, want onderhoud en reparatie blijven duur. Garantie is, zoals eigenlijk bij alle occasions, aanbevolen.

Saab 9-3

Een Saab 9-3, Zweeds, veilig en lekker alternatief. Een kek kleurtje maakt-em helemaal af. Er is best wel wat aanbod en de auto’s hebben behoorlijk wat gelopen

Volkswagen Eos

Met de Volkswagen Eos haal je een echte hardtop-cabrio in huis. Voor een cabrio behoorlijk ruim, verder vrij zakelijk en grijs. Voor 10 mille heb je een exemplaar met een wat hogere kilometerstand.

Volvo C70

Bij Volvo shop je voor een C70. De laatste generatie is daar nauwelijks verkrijgbaar voor het budget, maar de oudere is nog een prima keuze. Zoek een mooi exemplaar uit en je kan genieten van een vijfcilinderroffel, Zweedse design en het zonnetje.

Uiteraard is er nog veel meer leuks en minder leuks te krijgen voor 10 mille. Voor de hand liggende modellen die onze lijst niet gehaald hebben zijn onder andere deVolkswagen Golf Cabrio, Renault Megane Cabrio, Ford Focus CC, Opel Astra TwinTop en de Peugeot 307/8 CC. In de comments kunnen jullie weer helemaal los gaan en laten weten wat jullie favo-zomerbak is.

Bron

13 cabrio’s onder de 10.000 euro.

Recent Content