129 Nederlandse en Duitse gemeenten tegen tolheffing


Als Alexander Dobrindt zijn zin krijgt, is dit het beeld dat we voortaan van de autobahn zullen hebben. 129 Nederlandse en Duitse gemeenten keren zich nu samen tegen zijn tolplannen. 129 Nederlandse en Duitse gemeenten tegen tolheffing.

De Duitse minister van Verkeer Dobrindt zal voortaan wel twee keer nadenken voor hijvlak voor zijn vakantie controversiële maatregelen voorstelt. Dobrindt maakte eerder al bekend tol te willen heffen op alle Duitse wegen en kreeg achtereenvolgens de ANWB, deDuitse politie en zijn eigen onderzoekers en landgenoten over zich heen.

De gevolgen van een Duitse tolheffing zullen vooral merkbaar zijn in de grensstreek, waar Nederlanders regelmatig in Duitsland tanken of andere inkopen doen. Daarom komen 129 Nederlandse en Duitse gemeenten met een resolutie, die ze vandaag zullen ondertekenen in Glanerbrug. Zij stellen voor het tolplan te laten voor wat het is en geen geld te vragen voor een ritje over de autobahn of andere Duitse wegen.

De 129 gemeenten beslaan een groot deel van Overijssel, Drenthe, de Achterhoek en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Zij werken al samen in de Euregio en treden nu dus samen op tegen Dobrindt. Of hij stug volhoudt en de tolheffing invoert of alsnog na gaat denken over de mogelijke gevolgen zal ongetwijfeld na het zomerreces duidelijk worden.

129 Nederlandse en Duitse gemeenten tegen tolheffing.

Recent Content