10 internetdiensten die we in de auto het meest gebruiken


Bellen is uit, apps die data verstoken zijn in. 10 internetdiensten die we in de auto het meest gebruiken.

Toegegeven, het is een open deur die niet verder open had kunnen staan, maar uit het Nationale Automobilisten Onderzoek van mediabedrijf YPCA blijkt dat steeds meer automobilisten onderweg hun telefoon gebruiken voor mobiel internet. Bellen in de auto neemt daarentegen af in populariteit, zo blijkt uit antwoorden van de 759 automobilisten die meededen aan het onderzoek.

Van de automobilisten met een mobiele telefoon in de auto geeft 77% aan dat deze voorzien is van mobiel internet. Een stijging van 25% ten opzichte van 2012. Iets meer dan de helft (51%) gebruikt het onderweg ook, ondanks grootschalige overheidscampagnes om internettenon the road te ontmoedigen.

Even de smartphone erbij pakken doen we onderweg het vaakst om berichten telezen/versturen, gevolgd door het gebruik van navigatie en algemeen internetten. Hieronder de volledige top 10 van waar we ons mee bezighouden onderweg.

Desgevraagd is 21% van de ondervraagden van mening dat hogere boetes helpt tegen mobiel gebruik onderweg. 20% denkt dat meer controle dé oplossing is voor dit probleem. 17% van de ondervraagden is van mening dat dit niet tegengegaan kan worden. 10% pleit voor een algeheel verbod op een telefoon auto’s. Het grootste gedeelte, een kwart van de respondenten, vindt dat er niets hoeft te gebeuren.

10 internetdiensten die we in de auto het meest gebruiken.

Recent Content