1 op de 6 nieuwe trucks in Europa is een DAF


Even een momentje van vaderlandse trots. 1 op de 6 nieuwe trucks in Europa is een DAF.

Er wordt een groot feest gevierd bij de Eindhovense vrachtwagenfabrikant. 2013 was een goed jaar voor DAF dankzij het ingaan van strengere milieuregels vanaf 1 januari 2014. Hierdoor mogen er geen Euro 5-trucks meer worden geleverd in de EU, maar wagens die aan de Euro-6 norm voldoen zijn een stuk duurder. Vergelijkbaar met het hele afschaffen-van-de-0%-bijtelling-gedoe, kochten transporteurs daarom vorig jaar nog even snel de Euro 5-vrachtwagens.

DAF maakte een nettowinst van 289 miljoen euro, een stijging van maar liefst 12,5 procent ten opzichte van 2012. Hiervoor bouwden zij in totaal 41.830 grote vrachtwagens (+11 procent) waarmee hun marktaandeel in Europa uitkomt op 16,2 procent. Een record voor DAF.

Helaas betekenen de nieuwe milieuregels ook dat de verkoop van vrachtwagens in de EU dit jaar waarschijnlijk zal afnemen. Toch wil DAF hun marktaandeel de komende jaren uitbreiden tot 20 procent. De grootste klanten blijven Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Litouwen, Polen en Tsjechië.

Bron

1 op de 6 nieuwe trucks in Europa is een DAF.

Recent Content