1.088 PK STERKE ELEKTRISCHE RIMAC GAAT IN PRODUCTIE


In 2011 gaven we al ruchtbaarheid aan deze elektrische hypercar, na drie jaar is de elektriciteit eindelijk door de kabel en zijn er genoeg investeerders gevonden. Daardoor kan de wagen in productie gaan. Althans, dat hopen we. 1.088 PK STERKE ELEKTRISCHE RIMAC GAAT IN PRODUCTIE.

De hele wereld lachte eens luchtig toen de 26 jarige Mate Rimac, oprichter van het kleine Kroatisch merk Rimac, in 2011 pochte met zijn 1.088 pk sterke elektrische supercar. Nu, drie jaar later, worden onze wegen overspoeld met Tesla’s, i3’s en pocht Mercedes met hun technologie in de SLS AMG Electric Drive. Maar een elektrische wagen met + 1.000 pk, die komen we nog niet tegen op de baan.

Rimac wil daar nu verandering in brengen met hun – momenteel nog genaamde – Concept_One. Door een elektrische motor in elk wiel te plaatsen en die te koppelen aan een 92 kWh sterke batterij (ter vergelijking, die in de BMW i3 is 22 kWh sterk) weten ze een waanzinnige 1.088 pk voor te leggen. Sprintje in de honderd zou daardoor in 2,8 seconden zijn afgerond.

INVESTEERDERS ALOM

Volgens de laatste berichten hebben de Kroaten vier grote investeerders gevonden. Een daarvan zijn – logisch genoeg – klanten die niet kunnen wachten op de groene raket en al een voorschot hebben betaald. Daarnaast wist Rimac een lening los te peuteren bij de Kroatisch bank voor reconstructie en ontwikkeling. Ook nog uit Kroatische hoek krijgt het merk hulp van Frank Kanayet Yepes. Een investeerder in groene energie en de Formule E die tevens ook importeur is voor Ferrari en Maserati in Colombia. Als laatste kocht Sinocop Resources, een bedrijf uit Hong Kong, 10 procent van Rimac voor 7 miljoen euro.

Een serieuze hoop investeerders die er hopelijk voor moeten zorgen dat de wagen – eindelijk – in productie kan.

1.088 PK STERKE ELEKTRISCHE RIMAC GAAT IN PRODUCTIE.

Recent Content