​SSANGYONG XAVL CONCEPT IS OFFICIEELSsangyong laat in Genève de XAVL Concept zien. Toekomstbeelden en nieuwe designtaal, dat is wat je hierin moet zien. ​SSANGYONG XAVL CONCEPT IS OFFICIEEL.

Ssangyong is niet vies van wat gegoochel met namen. LIV, XAV, XLV, en nu ook XAVL. Die L staat hier voor luxe – eigenlijk voor ‘Long’ – , want de XAVL is beter uitgerust voor de hogere segmenten dan zijn conceptstrijdbroeders.

Hoe je dit als productiemodel moet zien? Als eentje dat tussen de Korando en de volgende Rexton wordt gepositioneerd. De concept car heeft een lengte van 4,63 meter, een hoogte van 1,64 meter en een breedte van 1,87 meter. De wielbasis meet 2,78 meter.


Onder de kap plaatst Ssangyong alvast een 1.5 benzinemotor en een 1.6 diesel. Voorwielaandrijving is er, vierwielaandrijving wordt braaf genegeerd. Veiligheidsgewijs is de XAVL volledig mee met zijn tijd, met Advanced Emergency Braking, High Beam Assistance en zelfs een Rear Cross Trafic Alert voor wanneer je achterwaarts de parking wil uitrijden. Bediening van de infotainment via de smartphone is mogelijk, terwijl prominent in het interieur een 10,25 inch display aanwezig is.

​SSANGYONG XAVL CONCEPT IS OFFICIEEL

Recent Content